HDP Mezitli İlçe Eş Başkanı Kırboğa: Vitrin süsü olmayacağız  

HDP Mezitli İlçe Eş Başkanı Kırboğa: Vitrin süsü olmayacağız  
HDP Mezitli İlçe Eş Başkanı Kırboğa: Vitrin süsü olmayacağız  

MERSİN- BEKİR ŞAHİN:  HDP Mezitli İlçe Eş Başkanı İsmet Kırboğa, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimin çok önemli olduğunu belirterek, HDP’nin çok daha özenli, dikkatli hareket ederek, tepeden inme adayla değil, yereldeki adaylar içerisinde en doğrusu ile yarışa katılarak kazanacaklarını iddia etti.

 

 

HDP ve Yeşil Sol Parti Mersin’de kapatılarak HEDEP ismiyle siyasi faaliyetini sürdüreceği, bu nedenle şuan il ve ilçe örgütlerini oluşturmak için çalışmalar yürütüldüğünü hatırlatan, HDP Mezitli İlçe Başkanı Kırboğa, HDP’nin Türkiye genelinde sadece 12 ilde varlığını sürdüreceğini, diğer il ve ilçelerde HEDEP ismi ile devam edeceğine vurgu yaptı.

 

 

Yeni parti için üye kayıtlarının devam ettiğini kaydeden HDP Mezitli İlçe Başkanı İsmet Kırboğa, parti olarak yerel seçimde iddialı olduklarını belirterek, “Merkez ilçeler dahil bir çok ilçede önemli bir oy potansiyeline sahibiz, dengeleri değiştirecek ve kazanacak güçteyiz. Bu nedenle partimizin geçtiğimiz seçimde yapılan aday belirleme veya ittifak konularında bir takım eksik ve hataları tekrar etmemeye özen göstereceğini düşünüyorum. Genel merkezde, yereldeki örgütlerde bu konuda hem fikir.  www.yenicizgihaber.com

 

HEDEP olası bir ittifakta yer alırsa, bunun koşulları açık, net, şeffaf şekilde belirtilip karar ve söz sahibi olacak şekilde tutanak altına alınmalıdır. Böyle bir durumda partiler ve adaylar yetki ve sorumluluk alarak sürecin içerisinde olmazsa hayal kırıklıkları da kaçınılmaz olur.

Yani olası ittifaklara toplum katmanları katılarak zenginleştirilmeli. Ayrıca şu da önemli, partili olarak olası bir ittifakta söz, karar ve yetki sahibi olmayan bir vitrin süsü gibi olmakta istemiyoruz. Oy verip gerisine karışmamak olmamalı. Çünkü böyle bir ittifak içerisinde olmak partimize ve seçmenlerimize zarar vermiştir” dedi.

 

 

Türkiye genelinde muhalefetin yerel seçimde başarılı ve halkın umudu olabilmesi için ciddi, güven veren, net ve belirgin siyaset yürütmek zorunda olduğunu söyleyen ilçe başkanı Kırboğa, muhalefetin sokağa inerek inisiyatif alması gerektiğini kaydetti. www.yenicizgihaber.com

 

 

Mersin’de özellikle merkez ilçelerde önemli bir oy potansiyelleri olduğu, 2019 yerel seçimlerinde Toroslar ve Akdeniz ilçelerindeki belediye başkanlıklarını kesinlikle kazanmaları gerekirken, kişisel olarak birazda kendi hataları sonucu kaybettiklerini ileri süren Mezitli İlçe Başkanı İsmet Kırboğa açıklamasına şöyle devam etti:

 

 

“Buradaki kayıplarımızdan, benim kişisel görüşüm yalnızca CHP’yi sorumlu tutmak olmaz. Biz geçmiş yıllarda buralarda çok iyiydik. Toroslarda Süleyman Dalkılıç isimli partilimizi CHP’de aday göstermek büyük bir hata oldu. Eğer HDP’de aday gösterilseydi orası kesinlikle kazanılacak yerdi.

 

Aynı şekilde, Akdeniz ilçesinde 12 aday adayı varken, dışardan aday getirilip gösterilmesi de büyük bir hataydı. Yani belediyeleri biz kendi hatalarımız sonucu kaybettik diye düşünüyorum. Ayrıca Mezitli, Yenişehir, Tarsus ve Erdemli ilçelerinden de büyük oy potansiyellerine sahibiz. ”  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.