Milli Savunma Bakanı Canikli Katarda

Milli Savunma Bakanı Canikli Katarda
Milli Savunma Bakanı Canikli Katarda
Türkiye’nin Katar’daki en büyük savunma sanayi projesi olan AW 139 Helikopter Simülatör Uçuş Eğitim Merkezi, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Katar Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Khalid Bin Muhammed Al-Attiyah tarafından törenle açıldı.

Canikli, açılış töreni için geldiği Al Udeid Askeri Üssü’nde Katarlı Bakan Al-Attiyah tarafından karşılandı. Milli Savunma Bakanı Canikli, törendeki konuşmasında, Katar’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Bakan Canikli, Türkiye ve Katar’ı iki dost, kardeş, stratejik ülke olarak nitelendirdi.

Konuşmanın ardından Canikli, Al-Attiyah ve beraberindekiler AW 139 Helikopter Simülatör Uçuş Eğitim Merkezinin açılışını yaparak, buradaki sistemleri inceledi.

Gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Bakan Canikli, Türkiye ve Katar’ı iki dost, kardeş, stratejik ülke olarak nitelendirdi. İki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik seviyede olduğunu, savunma alanındaki ilişkileri de bu seviyeye en kısa sürede çıkaracaklarını dile getiren Bakan Canikli, açılan merkezi bu yöndeki önemli adımların arasında yer aldığını söyledi.



F-35 savaş uçakları

Teknolojinin hızla geliştiğine dikkati çeken Canikli, "Özellikle İHA sistemlerinde Türkiye dünyanın teknolojisini bir yerden yakaladı" diye konuştu.

Geleceğin insansız hava araçları üzerine kurulacağını vurgulayan Canikli, "F-35 savaş uçakları muhtemelen son insanlı, pilotlu savaş uçağı olacak. Diğer bütün alanlarda olduğu gibi bu alanda da ciddi çalışmalarımız söz konusu" dedi.

Konuşmanın ardından Canikli, Al-Attiyah ve beraberindekiler AW 139 Helikopter Simülatör Uçuş Eğitim Merkezinin açılışını yaptı, sistemleri inceledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.