Mezitli Belediye Başkanı Tuncer “Kadir Aydar’a verilen ceza siyasidir”

Mezitli Belediye Başkanı Tuncer “Kadir Aydar’a verilen ceza siyasidir”
Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer yaptığı paylaşım ile Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a verilen cezanın haksız ve siyasi olduğunu ileri sürdü.

Mezitli Belediye Başkanı Tuncer “Kadir Aydar’a verilen ceza siyasidir”

MERSİN- BEKİR ŞAHİN: Ceyhan Belediye Başkanı CHP’li Kadir Aydar’a iki yıl bir ay hapis cezası ve ceza süresi kadar siyasi yasak getirilmesine tepkiler sürüyor. Mezitli Beledye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, “Siyasi yasak hukuki değil, siyasidir” dedi.

ahmet-serkan-tuncer.jpg

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer yaptığı paylaşım ile Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a verilen cezayı haksız ve siyasi bularak, “Değerli Kardeşim Kadir Aydar’a getirilen siyasi yasak hukuki değil, siyasidir. Kadir Aydar, Ceyhan halkının iradesiyle seçilmiş bir başkandır ve mazbatasını Ceyhanlılar vermiştir, geri alacak olan da yine Ceyhan halkı olacaktır. Bu karar halkın iradesine saygı duymamaktır” diye ifade etti.

Ceyhan belediye başkanına siyasi yasak

Ceyhan Belediye Başkanı CHP’li Kadir Aydar’ın karara tepkisi ise şöyle olmuştu:

“Deliler incelenmemiş, taraflara dosya içeriği açıklatılmamış, görüntü CD’si izlenmemiş ve bu eksikler için duruşma açılmaksızın dosya sonuçlandırılmıştır. Ortada büyük bir hukuk garabeti oluşmuştur.

Aynı konumda bulunan ve siyaset yapmayan sanıklar beraat etmiş, siyaset yapan sanıkların ise cezası onanarak siyasi yasak getirilmiştir. Muhalefet şerhinde açıkça da bu durum ifade edilmiştir. Karara karşı tabii ki yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.” www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.