Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun: “İstikrar Kırmızı Bir Çizgidir"

Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun: “İstikrar Kırmızı Bir Çizgidir"
Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun: “İstikrar Kırmızı Bir Çizgidir"
Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Lübnan Başbakanı Saad al-Hariri’nin istifasından sonra istikrarın kırmızı bir çizgi olduğunu söyledi.

Lübnan Adalet Bakanı Salim Jreissati, Cumhurbaşkanı Michel Aoun’un ile yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanının, Başbakan Hariri’nin istifasından sonra istikrarın kırmızı bir çizgi olduğunu vurguladığını söyledi.

Başbakan Hariri yaptığı televizyon konuşmasında, kendisine yönelik bir suikast planından korktuğunu söyleyerek İran’ı, Lübnanlı müttefiki Hizbullah ile birlikte Arap dünyasında bir çatışma çıkarmakla suçladı. Hariri’nin istifası koalisyon hükümetini durdurarak politik bir kriz başlattı. Beyrut’un siyaset dünyasını şaşkına çeviren istifa Lübnan’ı Sünni Müslüman Suudi Arabistan ile Şii Müslüman İran arasındaki bölgesel rekabetin ön saflarına itti. Ayıca Suriye, Irak, Yemen ve Bahreyn’ sarstı.

Adalet bakanı, yaptığı basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Aoun’un Başbakan Hariri yurt dışından dönmeden önce istifa ile ilgili hiç bir adım atmayacağını söylediğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.