Lavrov: "rusya Diğer Ülkelerin İşlerine Asla Müdahale Etmedi"

Lavrov: "rusya Diğer Ülkelerin İşlerine Asla Müdahale Etmedi"
Lavrov: "rusya Diğer Ülkelerin İşlerine Asla Müdahale Etmedi"
İtalyan gazetesine konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Moskova, hiç bir zaman diğer devletlerin içişlerine müdahele etmedi ve bundan sonra da etmeyecek” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov “Russian Business Guide - Italian-Russian Chamber of Commerce” gazetesine verdiği röportajda Rusya’nın dış baskılara karşı geldiğini söyledi. Lavrov, Rusya ve İtalya arasındaki işbirliğini takdir ederek, "Moskova, dünyadaki mevcut tirbülansın Rusya ve İtalya arasındaki işbirliği beklentilerini etkilemeyeceğinden emin" dedi.

Rus bakan, “Avrupa Birliği, Rusya’nın önemli bir komşusu, ticaret ve ekonomi ortağıdır. Tabii ki, AB ve üye ülkelerdeki Avrupa entegrasyonunun geleceği hakkındaki tartışmaları takip ediyoruz. Ama biz, diğer devletlerin iç işlerine hiçbir zaman müdahale etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD’nin Rusya’ya karşı yaptığı yaptırımlardan Avrupa’nın da zarar gördüğünü söyledi. Lavrov, “Ne yazık ki, bugün ekonomik işbirliğinin siyasallaşmasına tanık oluyoruz. Uluslararası ticarette evrensel kuralların göz ardı edilmesi, tek taraflı kısıtlamalar, haksız rekabetin giderayak daha fazla unsuru kullanılmaktadır. Dünya ekonomisine büyük zarar veren bu tür eylemlerin amacı, herhangi bir maliyetle kendi ticari çıkarlarını teşvik etmektir. Bu, özellikle, Amerika’nın, ‘Amerika’nın düşmanlarına karşı yaptırımlar uygulaması yasasını’ hedefliyor” dedi.

Lavrov, Rusya ve AB arasındaki ekonomik durumun kriz öncesine geri döndüğünü söyleyerek, “Avrupa’daki zor duruma rağmen, Rusya ve AB arasındaki ticaret ve ekonomik işbirliği, büyüme yörüngesine geri döndü. Geçen yılın bir sonucu olarak, ticaret cirosu % 20’den fazla arttı. Kriz öncesi göstergelere ulaşmak için, hala yapılması gereken çok iş var” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.