Kemal Kılıçdaroğlu iki günlük Şanlıurfa programında Şenyaşar ailesini ziyaret etti

Kemal Kılıçdaroğlu iki günlük Şanlıurfa programında Şenyaşar ailesini ziyaret etti
Kemal Kılıçdaroğlu iki günlük Şanlıurfa programında Şenyaşar ailesini ziyaret etti

ŞANLIURFA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli temas ve ziyaretler gerçekleştirmek için Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa’daki ilk durağı Balıklıgöl olan Kılıçdaroğlu, Balıklıgölü ziyaret etti, Hz. İbrahim’in doğduğu mağarada dua okudu çeşmede su içti esnafı ziyaret etti.

 

Kılıçdaroğlu Urfa’daki ziyaretleri sırasında, Urfa Adliyesi önünde 276 gündür Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar ailesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, adalet talebinde bulunan Şenyaşar ailesine “Emine annemize sözümüzdür: Adalet taleplerinizi yerine getirmek boynumuzun borcudur. Gün gelecek bu devlet Emine Şenyaşar ile de helalleşecek. Önce katillerle hesaplaşacak, sonra da anneden helalliğini alacak” dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu ziyareti yıllardır Adalet arayan ailler içinde umut oldu. Av Bülent Duran ise dava süreci ve olayla ilgili Kılıçdaroğlu'na bilgi aktardı. 

 

Buarada Mersin'de 4 yıl önce polis Fatih Burak Aykul tarafınan öldürülen üniversite son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Feray Şahin'in ailes'de adalet arayışını yılmadan sürdürken katilin sokakta olması ailenin öfkesini her geçen gün büyütüyor. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep ziyaretinin ardından geldiği Şanlıurfa’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. İlk durağı Balıklıgöl olan Kılıçdaroğlu, balıklara yem atıp bölgedeki esnafı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na partililer, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtarlar eşlik etti.

 

Balıklıgöl’ü ziyareti sırasında balıklara yem atan Kılıçdaroğlu daha sonra Hazreti İbrahim'in doğduğuna inanılan mağaraya giderek dua etti. Daha sonra tarihi çarşılardaki esnafı ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ekonomi vardı. Ekonomiye değinen Kılıçdaroğlu, esnafın sorunlarını dinledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti.“Şanlıurfalı kardeşlerim unutmasınlar, tarım stratejik sektördür. Günde 3 sefer yemek yemek, evlatlarınızın karnını doyurmak zorundasınız. Beslenmek zorundayız hepimiz. Tarım, bütün dünyada stratejiktir. Sadece toprakla ilgili değil. 350 bin büyükbaş, 2,5 milyon küçükbaş hayvan, 600 bin de kanatlı hayvan besliyor bu topraklar. Dolayısıyla Şanlıurfa tek başına kendisi için değil, Türkiye için de çok büyük bir kenttir. Emin olun iyi bir politika ile bütün Orta Doğu'nun en önemli merkezi haline gelebilir."

Kemal Kılıçdaroğlu: “Eskiden 'CHP’nin kalesi' olarak anılırdı Urfa. Son seçimlerde bir milletvekili çıkarabildik. Ama ayıp sizin değil, bizim. Gelmedik, sokaklarınızda gezmedik, derdinizi dinlemedik. Şimdi o yüzden ‘Şanlıurfa'ya helalleşmeye geldim’ dedi.

 

Kılıçdaroğlu, bir süre esnafla görüştükten sonra bölgeden ayrıldı. İHA- YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.