İYİ Parti il başkanı ilçelere yeni başkan atadı

İYİ Parti il başkanı ilçelere yeni başkan atadı
İYİ Parti il başkanı ilçelere yeni başkan atadı

GAZİANTEP-İYİ Parti Gaziantep teşkilatında olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu’nun görevden alındığını duyurduğu Nizip İlçe Başkanı Kenan Çakır ve yönetiminin istifa etti. Hocaoğlu ile Çakır arasında kavganın altında FETÖ tartışması çıktı. Hocaoğlu, Çakır’ın yönetiminde yer alan bazı isimlere FETÖ’cü olmakla suçladı. Çakır ise FETÖ iddialarını yalanlayarak, Hocaoğlu’nu ispata ve istifaya davet etti. Ağır ithamların bulunduğu bu tartışmalara Genel Merkez’in ne tepki vereceği ise merak konusu oldu.

İLÇELERE ATAMALAR YAPILDI

İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Nizip İlçe Başkanı ve yönetiminin görevden alındığını bildirdi. Bu arada İyi Parti İl Başkanlığı ilçeler içinde yeni atamalarda bulundu. Nizip İYİ Parti İlçe Başkanlığına Hayri Yılmaz.  Şehitkamil İYİ Parti İlçe Başkanlığına Turgay Köşker, Yavuzeli İYİ Parti İlçe Başkanlığına Veli Dalkılıç, Oğuzeli İYİ Parti İlçe Başkanlığına Hasan Gazi Emre atandı.

NİZİP'İN GÖREVDEN ALINDIĞINI SOSYAL MEDYADA DUYURDU

Hocaoğlu’nun twitter üzerinden yaptığı paylaşımında istifa çağrısına uymayan Nizip İlçe Başkanı Kenan Çakır’ın görevden alındığını şu sözlerle duyurdu:  Siyasi nezaketten uzak, dostluk bağına uymayan hal hareketlerde bulunan partiyi mahkeme kapılarına taşıyıp, halen Nizip ilçe başkanlığı görevinde bulunan, istifa çağrısına uymayan, yönetimini toplayıp karar alamayan İYİ Parti Nizip İlçe Başkanı Kenan Çakır görevinden alınmıştır. Yerine ivedilikle Partimizi Nizip’te iktidara taşıyacak, ilçe başkan ve yönetimi atanacaktır. Halen fiilen görevde olup, tüm uyarı ve görüşmelere rağmen etik ve siyasi ahlaka uymayan Kenan Çakır hakkında ise disiplin süreci başlatılmıştır.”

KENAN ÇAKIR "BİZ İSTİFA ETTİK "

Hocaoğlu’nun paylaşımın ardından gece saatlerinde Nizip İlçe Başkanı Kenan Çakır da özgür iradeleriyle yönetim olarak topluca istifa ettiklerini kaydetti. Çakır, karar defterinin de fotoğrafını paylaştı.

HOCAOĞLU'DAN  FETÖ SUÇLAMASI

Hocaoğlu ile Çakır arasında yaşanan ‘görevden alındı-istifa ettim’ tartışmaları farklı bir boyut kazandı. Tartışmalarda ağır suçlamalar da yer aldı. İl Başkanı Hocaoğlu, Çakır’ın yönetiminde yer alan bazı isimlerin FETÖ’cü olduğu yönünde İYİ Parti Gaziantep İL Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımı Çakır, kendi hesabından paylaştı. Çakır, FETÖ’cü suçlamalar karşısında Hocaoğlu’nu tükürdüğünü yalamakla suçladı. Çakır, Hocaoğlu’na ‘şerefinle istifa et’ çağrısında bulunarak şunları kaydetti, “Değerli İYİ PARTİ ÜYELERİ VE Yöneticileri bu yayınladığım yazı sayın il başkanımız tarafından kamuoyuna deklere edilmiştir isim vermeden yönetim kurulumda FETOCU bulduğunu yazmıştır şimdi soruyorum kendisi il başkanı olmadan önce bu partinin genel başkan baş danışmanı olarak görev yapan kişiydi neden bugüne kadar suç duyurusunda bulunmadı? Neden bunu genel merkeze rapor etmedi. Şimdi kendisinin icraatlarına evet demeyen kardeşlerimizi FETOCU İLAN ediyor şimdi buradan yazıyorum bunu ispat etmezse müfteridir konu bahse kardeşimiz kalubeladan bu yana ÜLKÜCÜDÜR şimdi ilave ettiği alttaki yazıyı kaldırmıştır adam gibi il başkanı ol tükürdüğünü geri yalama, kendini rezil edebilirsin. Ama şerefli partimize zarar verme. Sana son sözüm şerefinle istifa et, benim yaptığım gibi SAYGILARIMLA” 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.