HKP: Yoksul ailelerin çocukları rant için ölüme yatırıldı

HKP: Yoksul ailelerin çocukları rant için ölüme yatırıldı
HKP: “İnsanlıktan çıkmış caniler güruhu, bilimin ve teknolojinin bu denli hızla geliştiği böylesi bir dönemde bebek ölümleri yok edilecek düzeydeyken, yoksul ailelerin yenidoğan bebeklerini rant uğruna ölüme yatırdılar.

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN : Türkiyeyi sarsan yenidoğan bebek ölümleri ve burada oluşan çeteleşmeye yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Gaziantep il ögrütüde yaptığı açıklamasında, “Sağlık ve eğitim alınır-satılır hale getirilemeyecek denli önemli, temel bir ihtiyaçtır. Onu gözünü kâr hırsı bürümüş kişilerin ellerine vermek, hele de din kisvesi altında dünya menfaati sağlamak için her yolu mubah gören, ABD uşağı, Ortaçağcı AKP’giller’in insafına bırakmak, bu akıl almaz trajedilerin yaşanılmasını kaçınılmaz hale getirmiştir” diye ifade edildi.

YOKSUL AİLELERİN BEBEKLERİ RANT UĞRUNA ÖLÜME YATIRDILAR

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Gaziantep İl Örgütü konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklaması şöyle:

“İnsanlıktan çıkmış caniler güruhu, bilimin ve teknolojinin bu denli hızla geliştiği böylesi bir dönemde bebek ölümleri yok edilecek düzeydeyken, yoksul ailelerin yenidoğan bebeklerini rant uğruna ölüme yatırdılar.

DEVLET HASTANELERİ YOĞUN BAKIM ÜNİTELİRENDE YER YOK DENİLİYOR

Annelerin doğum yaptıkları devlet hastanelerinin yoğun bakım ünitelerinde “yer yok”dediler. Gerçekten yenidoğan ünitesine alınması gereken bebekleri anlaşmalı oldukları özel hastanelere sevk ettirdiler. AKP’giller’in,özel hastane sahibi sağlık bakanlarının da içinde bulunduğu ve kesinlikle tepesinde oldukları suç örgütünün tezgâhına düşürdüler,

DEVLET HASTANELERİNİN EKİPMAN VE DONANIMI YETERSİZ

Çaresiz halkımızı, sağlığın parayla alınır-satılır bir meta olduğu özel hastaneler sisteminin çarklarında gece-gündüz acımasızca sömürülerek zavallı duruma düşürüldüğünü belirterek, “Devlet Hastanelerinden yeterli donanıma ve eğitime sahip olmayan yeni mezun gencecik hemşirelerimizin ellerine bıraktılar minicik savunmasız bebeklerimizi. Başlarına da adının önüne olsa olsa ölüm meleği yaftası olacak Fırat Sarı adlı şebeke liderini koydular.

HASTANELERDE SADECE YENİ DOĞAN SERVİSLERİ DEĞİL, DİĞER BÖLÜMLERDE İNCELENMELİ

Fakat sadece yenidoğan bakım ünitesine alınması gereken bebekler yetmezdi bu kanlı zalimleri doyurmaya! Yağmalanması gereken koskoca bir kamu malı vardı. Bu nedenle SGK’den bebek başı günde 8 binTL koparmak için şu anda ortaya dökülene göre 19 hastaneye kurdukları yenidoğan ünitelerine sağlıklı doğan bebekleri de yerleştirmişler.

Bu üniteleri boş kuvöz bırakmaksızın sürekli işlettiler. Sağlıklı doğan bebeklerden bir bölümünün de gereksiz veya yanlış ilaç tedavileri, bakımsızlık ve enfeksiyon gibi çeşitli sebeplerle engelli olmasına neden oldular ve öylece teslimettiler ailelerine.

Bu vahim olay bugün açığa çıkmıştır ancak kesinlikle yalnızca İstanbul’la veya sadece yenidoğan üniteleriyle sınırlı kalacak tekil bir olay değildir.” YENİ ÇİZGİ HABER www.yenicizgihaber.com

NOT:

Yeni Çizgi Gazetemiz 'in kıymetli takipçileri ve okuyucularımız gazetemizin facebook sayfası spam nedeniyle bir süredir kapalı.

Bu nedenle Yeni Çizgi Haber için yeni ek sayfa açmak zorunda kaldık.

Siz kıymetli okuyucularımızın bizi, yeni açtığımız şu hesaptan takip etmenizi rica ederiz.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

Ayrıca diğer sosyal medya hesaplarımız da aşağıda yazılı, takip eder, gelen reklamlara tıklayıp çıkarsanız seviniriz

Twitter

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.