HDP’li Beştaş: Türkiye basın özgürlüğün de ülke arasında 153 üncü sırada.

HDP’li Beştaş: Türkiye basın özgürlüğün de ülke arasında 153 üncü sırada.
HDP’li Beştaş: Türkiye basın özgürlüğün de ülke arasında 153 üncü sırada.

 

HDP’li Beştaş: Kobani Kumpas Davasını geri çekin

  

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Kobani davasına değinen Beştaş, “Kobanî protestoları ve bu kumpas davasına ilişkin bu önemli gelişmeyi hem kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz hem de söylediğimiz sözlerin doğruluğunun bizzat yüksek yargı tarafından teyit edildiğini, AİHM’in ardından AYM kararıyla da bunun ortaya çıktığını söylüyoruz. Geçen hafta basına yansıyan başka bir haber vardı. Tarsus İlçe Emniyet Müdürü, “Kobanî protestolarında olayların önlenmesi için HDP’lilerle birlikte çalıştık” dedi. Bu da başka bir yerden yapılan bir açıklama. Biz ne dediğimizi biliyoruz, hakikat neyse onu ifade ediyoruz ama karşımızda kumpas davaları ve iftiralarıyla yol yürümek isteyen bir iktidar aklı var. Bu vesileyle bütün katilleri bulun diyoruz. Bunları ilelebet gizleyemeyeceksiniz. Kobanî Kumpas Davasını geri çekin” dedi.

 

 

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’ın açıklamaları şu şekilde:

 

Bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. TGS verilerine göre hala 34 gazeteci tutuklu. Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü verilerine göre Türkiye 180 ülke arasında 153 üncü sırada.

 

Basın özgürlüğünü araştıran Freedom House son 15 yıldan beri kısmen özgür olarak nitelediği Türkiye’yi, 2021 yılında özgür olmayan ülkeler kategorisine aldı.

 

Bu çok önemli ve vahim bir gelişme. Basının kamu denetleme görevi her türlü tartışmanın dışındadır ve bu yük gazetecilerin omzundadır. Siyasal iktidar her gün gazeteciler üzerindeki baskısını artırmaktadır. Tek sesli, tek kumandalı, tek manşetli bir medya isteyen AKP iktidarı, medya sermayesinin yüzde 90’ını kontrol altına almıştır.

 

Kontrol edemedikleri gazete dergi, televizyon ve radyo kanallarını ise cezalar ve RTÜK eliyle susturmaya çalışıyorlar. Haberler, soruşturma ve tutuklama gerekçesi olabilir. Mesleğin onurunu koruyan, kalemi yere düşürmeyen, soru sorma cesaretini hala gösteren ve hakikat peşinde koşmaktan vazgeçmeyen gazetecilerin gününü kutluyorum. Basın kartlı, basın kartsız gazetecilik ayrımının da AYM kararına rağmen sürdürüldüğünü ifade etmek istiyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.