HDP, partilerine yönelik “siyasi darbe”yi birçok kentte protesto etti

HDP, partilerine yönelik “siyasi darbe”yi birçok kentte protesto etti
HDP, partilerine yönelik “siyasi darbe”yi birçok kentte protesto etti

 

     

HDP Partilerine yönelik 4 Kasım 2016’da düzenlenen “siyasi darbe”yi birçok şehirde protesto etti. HDP’liler, “Çözümsüzlükte ısrar edenlerin çözüldüğü bir süreçte partimiz dimdik ayaktadır” diye tepki gösterdi.

 

 

URFA

HDP Urfa İl Örgütü de parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan HDP İl Eşbaşkanı Ziya Çalışkan, halkların emeği, iradesi ve oylarıyla temsil hakkını kazanan vekilleri şahsında partilerine yapılan siyasi darbeyi protesto ettiklerini söyledi. Çalışkan, “4 Kasım siyasi darbesinden 5 yıl sonra bir kez daha belirtiyoruz ki, demokratik siyaseti tasfiye ve zulüm operasyonlarına asla teslim olmayacağız. Halkımızın demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinin kararlı neferi olacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

 

ADIYAMAN

HDP Adıyaman İl Örgütü de parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Adıyaman İl Eşbaşkanı Mehmet Ali Alataş, HDP’ye dönük siyasi soykırım operasyonlarının nafile operasyonlar olduğunu, partilerinin her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Buna karşı "iktidar düştü düşüyor" diyen Alataş, siyasi kırım operasyonlarını hatırlattı.

 

ADANA

HDP Adana İl Örgütü, "4 Kasım siyasi darbesini" protesto etmek için İnönü Parkı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Park ve parti binası polislerce ablukaya alındı. Park çevresinde toplanan kitle, polislerce engellenerek içeri alınmadı. HDP Çukurova İlçe Eşbaşkanı Saniye Seçgin, polisin İnönü Parkı'nda basın açıklamasını engellenmesine tepki göstererek, "Bu hukuksuzluğa son verin. Herkese serbest; ama bize yasak. Konu HDP olunca yasak" dedi. Polis ise; "Yasak. Gidin partinizde açıklama yaptınız. Birde nereye bizi şikayet ediyorsanız da şikayet edin" diyerek kitleyi engelledi. Bunun üzerine kitle, abluka altında olan il binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda partilinin yanı sıra İHD, EMEP ve Halkevi yöneticileri katıldı. Açıklamada konuşan HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, polisin ablukasını göstererek, "Bu faşizmin fotoğrafıdır" dedi. 

 

ANTEP

Gaziantep HDP il örgütü basın açıklamasıyla “4 Kasım siyasi darbesini" protesto etti. Açıklamaya partililer ilgi gösterdi. Açıklamada şunlara dikkat çekildi;

İl EşBaşkanı Musa Aydın’ın açıklaması şöyle;

“Demokratik siyasetin tasfiyesine yönelik yapılan topyekûn saldırılara karşı daha fazla mücadele ederek, demokrasi ittifakını inşa ederek, bu hamleleri boşa çıkaracak örgütsel ve siyasal mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti. Ceylan, “Halklarımızın emeği, iradesi ve oylarıyla temsil hakkını kazanan vekillerimiz şahsında partimize yapılan bu siyasi darbeyi protesto ediyoruz. Demokratik siyaseti tasfiye ve zulüm operasyonlarına asla teslim olmayacağız. Halkımızın demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinin kararlı neferi olacağımızın sözünü veriyoruz.. 4 Kasım 2016'da halk iradesine yönelik yapılan ve devam eden siyasi darbeye karşı içeride, dışarıda, hayatın her alanında direniyoruz. Darbeciler kaybedecek biz kazanacağız. Berxwedan Jiyan e.”

 

MERSİN

HDP Mersin İl Örgütü de Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yapmak istedi.  Polis, basın açıklaması öncesi park ve il binasını ablukaya aldı. İl binasında toplanan kitle il binasının önünde polis ablukası içinde açıklamasını gerçekleştirdi. Açıklamaya TJA, HDP Mersin Milletvekili ve Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, DİSK Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, DAD, İHD, CHP il ve Akdeniz ilçe temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda HDP’li katıldı.  “4 Kasım komplosu iktidar darbesidir. Siz kaybedeceksiniz, biz kazanacağız” pankartının açıldığı açıklamada konuşan İl Eşbaşkanı Mehmet Alış, komplonun devam ettiğine dikkat çekti. 

  

MARDİN

HDP Mardin il ve ilçelerinde protesto etti. 4 Kasım Darbesi, Mardin’in Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Midyat, Savur, Dargeçit, Ömerli, Derik ve Mazıdağı ilçelerinde yapılan açıklamalarla protesto edildi. Artuklu ilçesindeki HDP il binası önünde yapılan açıklamaya katılan partililer, “Siyasi Darbelere Hayır” yazılı pankart açarak “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı attı. Açıklama yapan HDP Artuklu ilçe Eşbaşkanı Bekir Dağ, HDP’nin saldırılara karşı direndiğini belirterek, mücadelelerinin süreceğini söyledi. HDP Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu ise, siyasi darbelere karşı direneceklerini ifade ederek, halkın direnişiyle saldırıların boşa çıkarıldığını ifade etti. 

 

DİYARBAKIR

HDP Diyarbakır İl Örgütü, partilerine yönelik "4 Kasım siyasi darbesi"ne ilişkin Yenişehir ilçesindeki Hazal Park’ta açıklama yaptı.  Açıklamaya, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ve  partinin il ve ilçe yöneticileri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Açıklamada konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, partilerine yönelik 4 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen siyasi darbenin üzerinden 5 yıl geçtiğini hatırlatarak, önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere onlarca milletvekillerinin tutuklanmasıyla başlayan darbe kapsamında bugüne kadar yüzlerce seçilmişin tutuklandığını kaydetti.

 

ANTALYA

HDP Antalya İl Örgütü, partilerine dönük 5 yıl önce yapılan siyasi operasyonu yaptıkları açıklama ile protesto etti. İl binası önünde yapılan açıklamada, “4 Kasım partimize yönelik yapılan siyasi darbeyi kınıyoruz” pankartı açıldı.

Açıklamayı okuyan HDP Antalya İl Eş Başkanı Muhsin Taşar, partilerine dönük siyasi darbe operasyonunu protesto ettiklerini belirterek, “Demokratik siyaseti tasfiye ve zulüm operasyonlarına asla teslim olmayacağız. Halkımızın demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinin kararlı neferi olacağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.