HDP; Mücadelemizi barışla taçlandıracağız’

HDP;  Mücadelemizi barışla taçlandıracağız’
HDP; Mücadelemizi barışla taçlandıracağız’

 

DİYARBAKIR; HDP’li kadınlar, ‘Savaşa, talana, tecride, ırkçılığa karşı kadınlar barışı savunuyor’ şiarıyla toplandı. HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, ‘Kadınlar özgür olmadan toplum özgürleşemez’ diye vurgu yaptı

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, “Savaşa, talana, tecride, ırkçılığa karşı kadınlar barışı savunuyor” şiarıyla Sur’da bulunan Taş Mahal Cafe’de kadın buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Kadın Meclisi, Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Barış Anneleri ve HDP Genç Kadın ve Rosa Kadın Derneği katıldı.

 

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre; kadın buluşmasının açılış konuşmasını yapan HDP’li Meral Danış Beştaş, “Biz yalnız Kürt kadın mücadelesi vermiyoruz, bütün kadınların mücadelesini veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

BARIŞ GELMEDEN, TECRİT KALKMADAN, EŞİT VE ÖZGÜR YURTTAŞ OLUNMAZ

Tüm dünyada demokrasiyi inşa etmek için mücadele verdiklerini belirten Beştaş, Kürt kadınlarının mücadelesi uluslararası olduğunu hatırlatarak, “Bu konuda bedel ödeyen yaşamını ortaya koyan kadınları selamlamak istiyorum. Sorunlarımızın kaynağını hepimiz biliyoruz. Baskı, asimilasyon, inkar, şiddet her geçen gün artıyor. Kadınların mücadele başlıklarından en önemlisi de tecride karşı olan mücadele. Kadınlar özgür olmadan toplum özgürleşemez. Bir toplumun yarısı köle konumundaysa, şiddete uğruyorsa, kalan yarısı istediği kadar ‘Özgürüz’ desin, o toplum özgür değildir. Barış gelmeden, tecrit kalkmadan, eşit ve özgür yurttaşlığı temel almadan sorunlar çözülmeyecek” dedi.

 

KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ DEMOKRATİK YOLLARDAN GEÇER

Tecridi değerlendirirken sadece Kürt halkını ele alanları eleştiren Beştaş, “Yanlış bir algı var. Sanki sadece Abdullah Öcalan Kürtleri temsil ediyor. Öcalan tüm halkları temsil ediyor. Kürt sorununun çözülmesiyle barış gelecek. 2011-2015 yılında bunları deneyimledik. Fakat egemenler bu barışı ortadan kaldırdılar. Bir de kalkıp ‘HDP bitirdi’ diyorlar. Bir yandan işkence ediyorlar diğer yandan çözüm sürecini ‘Biz bitirmedik’ diyorlar. Peki, siz ne yaptınız? Kürt siyasetçileri kadınları rehin aldınız, Konya’da bir aile katledildi. Siz sadece Kürtleri oy olarak görüyorsunuz, seçimler yaklaştıkça bu yalanları atıyorlar. Türkiye toplumunu, Kürt halkını düşünmüyorlar. Kürt sorununun çözümü demokratik yollardan geçer” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmalardan sonra Dicle Fırat Kültür Derneği müzik grubu sahne aldı. Buluşma Kürtçe müzik dinletisinin ardından son buldu. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.