HDP İl Eşbaşkanı Aydın: Coronavirus’e karşı kriz masası oluşturuldu mu?

HDP İl Eşbaşkanı Aydın:  Coronavirus’e karşı kriz masası oluşturuldu mu?
HDP İl Eşbaşkanı Aydın: Coronavirus’e karşı kriz masası oluşturuldu mu?

 GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; HDP Gaziantep İl Eşbaşkanı Musa Aydın, Coronavirus salgını tehlikesine karşılık, Gaziantep Valiliğinin aldığı önlemleri, kriz masası kurulup kurulmadığını, kriz masası kurulmuşsa TBMM’de 4. muhalefet partisi HDP ve milletvekili Mahmut Toğrul’un neden çağrılmadığını öğrenmek istediklerini açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan HDP Gaziantep İl Eşbaşkanı Musa Aydın,  tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgın hastalığına karşılık valilik ve belediyelerin aldıkları tedbirler, yapılan çalımalar, varsa kriz masası hakkında bilgi sahibi olmak istediklerini açıkladı.

Çin başta olmak üzere tüm dünyaya hızla yayılan Coronavirus salgını tehlikesi, gün geçtikçe tüm dünyada artış gösterdiğini ifade eden eşbaşkanı Aydın açıklamasında şunlara dikkat çekti;

“Coronavirus hastalığı; ateş, solunum sıkıntısı ve kuru öksürük şikayetleri ile ortaya çıkmakta, daha çok hasta kişilerin öksürük, hapşırık ile ortama saldığı damlacıklardan diğer insanlara geçmektedir. Ayrıca hasta kişilerin öksürük, hapşırık, tükürük, balgam yoluyla dış ortama saldıkları salgılar; kapı kolları, asansör düğmeleri, sağlık kuruluşları ortamları, kişinin kullandığı eşyalarla temas yoluyla bulaşmaya neden olmaktadır. Hastalığın çok kolay ve hızlı yayılması, acil korunma önlemleri alınmasını zorunlu kılmaktadır.”

HDP İL ÖRGÜTÜNDEN DİKKAT ÇEKEN ÖNEMLİ SORULAR

Gaziantep, mevcut ticari bir bölge olması ve göç alan kent olması itibarıyla coronavirus vakasının görülmesi büyük bir ihtimali taşıdığından kaygı duyduklarını ileri süren Aydın açıklamasına şöyle devam etti;

1-Gaziantep Valiliği’n bu konuda ilgili müdürlükler ve belediyeler ile birlikte bir istişare içerisinde midir. Bu noktada oluşan bir kriz masası oluşturulmuş mudur oluşturulmuş ise kriz masasında hangi kurumların olduğu bilgisi neden kamuoyu ile paylaşılmamıştır.

2-Eğer il genelinde valilik bünyesinde bir kriz masası oluşmuş ise neden bunun içerisinde ilimizin 4. büyük muhalefet partisi olan HDP ve HDP Mv. Mahmut Toğrul neden çağırılmamıştır.

3-İl Sağlık Müdürlüğünün bu noktada vatandaşlardan gelecek ihbarlara cevap olmak adına ilgili bir birim kurulmuş mudur ve kurulmuş ise birimin ihtiyaçlara hangi konularda ne kadar aciliyette yardım edebilme olanağına sahiptir.

4-Özellikle kalabalığın yoğun olduğu toplu taşımalar ve toplu taşıma durakları, taksiler, kongre salonları, düğün salonları, kamu binaları, okullar gibi hizmet binalarının olduğu mekanların ilaçlama işleminin ilgili belediyelerce yapılıp yapılmadığı ve denetlenmesinin yapılıp yapılmadığı yapılıyorsa hangi sıklıkla yapıldığı hakkında bilgi verilip  kamuoyu bilgilendirilmelidir.

5-Kamu ve Özel Hasta hanelerin bu vakalara müdahale etme olanağı noktasında yeterlilik düzeyi nelerdir.

Yukarıda yazılı olarak belirtilen soruların cevapları hakkında başta Gaziantep Valisi DAVUT GÜL bu noktada ilimizde bulunan tüm Sivil Toplum Dernekleri ve Siyasi Partiler olmak üzeri tüm Gaziantep’te yaşayan tüm vatandaşları acilen bilgilendirilmeli ve bu durum karşısında acilen tedbirlerin ilgili müdürlükler ve belediyeler ile birlikte kalabalık ortamların belediyelerce ücretsiz ilaçlama yapılması gerekir.  Bu noktada Gaziantep Valiliğini bir kez daha özenle ve şeffafla çalışması gerektiğini vurgular biran önce belirttiğimiz doğrultuda tarafsızlık ilkesini koruyaraktan ilimizde bulunan STK’lar ve siyasi partiler ile birlikte yoğun çalışarak toplum sağlığı için tehlike oluşturan bu vakayı birlikte aşmamız gerektiği vurgusunu bir kez daha hatırlatırız. YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.