HDP heyeti deprem bölgesinde yurttaşları yalnız bırakmıyor

HDP heyeti deprem bölgesinde yurttaşları yalnız bırakmıyor
HDP heyeti deprem bölgesinde yurttaşları yalnız bırakmıyor

ADIYAMAN- BEKİR ŞAHİN:  HDP Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın’ın başkanlığında bölge milletvekilleri ile MYK ve PM üyelerinden oluşan heyet, deprem bölgelerinde yurttaşlarla bir araya gelerek, sorunları yerinde inceliyor, sorunlara çözüm üretme mücadelesi veriyor. Heyet ayrıca Kömür Belediyesi ve Çükam Köyündeki çadır kenti de ziyaret etti.

 

 

18-21 Eylül tarihleri arasında, deprem felaketi yaşanan Adıyaman, Malatya, Maraş ve Hatay’da depremzedeler ile bir araya gelmeye çalışan HDP heyetinden İbrahim Akın

iktidarın deprem bölgesinde insanlık dışı uygulamasıyla büyük bir felaket yaratığını ileri sürdü.

 

Deprem bölgesinde ziyaretleri ve halkla buluşmalarının ilk durağının Adıyaman olduğunu hatırlatan İbrahim Akın şöyle devam etti:

“Gözlemler yapmak için, halkımızın neler yaşadığını görmek için geldik. Özellikle Kömür ilçesinde ve etrafındaki köylerde durumun vahametini arkadaşlarımızla birlikte yerinde inceledik. Gördüğümüz durum çok vahimdi. Önümüzdeki bir ay içinde hava koşulları giderek ağırlaşacaktır. Bu ağırlaşan hava koşullarına uygun olarak deprem sonrası hiçbir şey yapılmamıştır. İnsanlar konteynerde yaşamak zorunda kalmışlardır, insanlarımızın suyu yoktur.  Bu durumla ilgili hiçbir adım atılmamıştır. Yetkililer AFAD’a, AFAD ise kaymakama söyleyerek insanlarımızı oyalamaktadır. Kendi olanaklarıyla kendi evlerini yapmalarına engel olmaktadır. Evet, deprem doğal bir felakettir ama bu doğal felaket de şu andaki iktidarın insanlık dışı uygulamasıyla 10 kez daha büyük bir felaket halini almıştır. Bu felaketi bu halk hak etmiyor. Seçimden önce gösterilen tutum ile seçimlerden sonra gösterilen tutum birbirinden çok farklıdır. İnsanlarımızın oyunu isterken her türlü yalanı söylediniz ama şimdi insanlarımıza hizmet etmiyorsunuz. Bu insanlarımızın daha fazla tahammül edecek zamanı ve olanağı kalmamıştır. Biz buradan sesleniyoruz; bunun peşini bırakmayacağız, Yeşil Sol Parti olarak her yeri dolaşacağız. Buradaki durumu gündem yapacağız. Halkımızla birlikte devletin yapması gerekenleri göstereceğiz.”

 

 

DEVLET MAĞDURİYETLERİ GİDERMEK ZORUNDADIR

Seçimlerden önce insanların büyük bir dayanışma gösterdiklerini kaydeden İbrahim Akın, “Deprem için yaratılan olanakların nereye gittiği meçhuldür. Halkın dayanışmayla verdiği desteklerin ve dünyanın dört bir tarafından gelen desteklerin nereye gittiği meçhuldür. AKP şu anda tamamen rantçı, talancı, betoncu siyasi anlayışının sonucu olarak kendi çıkarcı çevresine rant alanı yaratıyor. Onlara konut politikası ile geri dönüşüm sağlamaya çalışmaktadır. Ama insanların bunları alacak gücü yoktur. Devlet bu mağduriyeti gidermek zorundadır. Devlet insanların yaşam ve konut hakkı için gereğini yapmak zorundadır.

 

Halkımızla buluşmaya, depremin mağduriyetlerini gidermek için çalışmaya devam edeceğiz

Aslında şu anda yaptıklarıyla ve deprem sonrasında yaptıklarıyla açıkça suçludur iktidar. Hem uluslararası hukuk hem de kendi hukuku açısından suçludur. Biz buradan bunun duyurusunu yapıyoruz. Meclis’te bunun detaylı bir şekilde gündem yapılmasını sağlayacağız. Deprem ile ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Heyetimizle yaptığımız inceleme sonrasında basınla daha detaylı bilgiler paylaşacağı” dedi.

 

Halkla buluşmaya aralıksız devam edeceklerini kaydeden devam Akın, “Deprem sonrası yaşanan sorunların takipçisi olmaya, bu sorunları gündem yapmaya, halkımızla birlikte bunun sözünü her yerde söylemeye, Yeşil Sol Parti’nin bütün örgütüyle yapmaya devam edeceğiz.”  Dedi.www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

XXXX

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.