HDP Gaziantep il örgütü parti binasına saldırıyı kınadı

HDP Gaziantep il örgütü parti binasına saldırıyı kınadı
HDP Gaziantep il örgütü parti binasına saldırıyı kınadı

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; HDP örgütlerinden, HDP İstanbul İl Başkanlığına yönelik silahlı saldırıyı kınamalar sürüyor. HDP Gaziantep il ve ilçe örgütleri yaptıkları ortak açıklamayla yapılan saldırıyı kınadıklarını bildirirken, saldırının faallerinin en ağır şekilde cezalandırılması istediklerin bildirdiler.

HDP Gaziantep il başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasında partililerin ortak tepkisi yazılı olarak şöyle;

Kuşkusuz ki bu saldırı münferit bir olay değildir. Saldırgan salt kendi fikri, yönelimi ile hareket etmemiştir. Bunu geçmiş dönemde de benzer saldırılara maruz kalmış HDP olarak en iyi bilenin biz olduğunu düşünüyoruz. Siyasi iktidarın Türkiye’de oluşturduğu dil, üslup, söylem ve partimizi hedefe koyma biçimi bu kişilerin partimize yönelimine ve saldırılarına zemin hazırlamaktadır. Biliyoruz ki; bu saldırı, planlanmış, programlanmış bir saldırı olup hem partimize hem de Türkiye’deki demokratik kamuoyuna dönük bir mesaj içermektedir. Gerçekleşen silahlı saldırı mesajı vermek isteyenleri güçlendirecek, hedeflerine ulaştıracak değildir. Bu yöntemlerle geri adım atmayacağımız ve her defasında daha ciddi karşı duruş sergileyeceğimiz, kenetleneceğimiz, demokrasi ve barış talebimizden vaz geçmeyeceğimiz bilinmelidir.

Tetiği çekenler çetecilik ve mafyacılık özentisi içerisinde olabilirler ama Türkiye’nin siyasi iklimi, iktidarın dili ve oluşturulan zemin bu gibi hastalıklı kişileri cesaretlendirmektedir. Siyasi iktidarı bu dilinden, yönlendirmelerinden uzak durmaya, Türkiye’deki demokratik, barışçıl herkese siyaset yapma zeminini sağlamaya davet ediyoruz.

 Kimler, hangi odaklar tarafından bu saldırılar planlanıyorsa, bu yol ve yöntemlerden vazgeçmeliler. Tam tersine Türkiye’nin rahatlamaya, her konuyu özgürce tartışmaya ihtiyacı olduğu bilinmektedir. Türkiye kamuoyunun ihtiyacı şiddet değil tam aksine daha fazla demokrasi ve daha fazla özgürlüktür.

HDP herhangi bir zümrenin ya da bir menfaat üzerine kurulmuş bir siyasi parti olmadığı gibi, kendinden olmayanların da haklarını savunmayı ilke edinmiş bir partidir. Bu temelde örgütlemiş; adalet, demokrasi ve özgürlük mücadelesini kendine referans almıştır. Saldırılar hangi boyutta gelirse gelsin temel taleplerimizden vazgeçemeyeceğiz.

Bir kez daha bu saldırıyı şiddetle kınıyor yapanın tek bir şahıs olmadığının tarafımızca bilindiğini tekrar vurgularken faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Türkiye siyasetinde ki tüm aktörlerin bir an önce kutuplaştırıcı dilden kurtularak daha barışçıl bir dilde siyaset yapmalarını diliyoruz.” YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.