HDP Eşgenel Başkanı Buldan'dan çarpıcı açıklama, “O zaman herkesin yolu açık olsun

HDP Eşgenel Başkanı Buldan'dan çarpıcı açıklama, “O zaman herkesin yolu açık olsun
HDP Eşgenel Başkanı Buldan'dan çarpıcı açıklama, “O zaman herkesin yolu açık olsun

 

HABER MERKEZİ: Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Denizli’de seçimlerle ve partisinin aday politikasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Buldan,

"HDP’yi yok sayan bir yerden seçimlere yaklaşılırsa o zaman herkesin yolu açık olsun" diyerek, kendi adaylarını çıkarabileceklerini ileri sürdü.

 

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Denizli 4’üncü Olağan İl Kongremize katıldı. Buldan, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

 

Denizli kongremiz için buradayız. Denizli İl Örgütümüze, bugüne kadar faaliyet yürüten başta il eş başkanlarımız olmak üzere yönetimde olan tüm arkadaşlara, emeği ilmik ilmik ören, bu mücadeleye katkı sunan, bu direnişte yer alan bütün arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Yeni il yönetimine üstün başarılar diliyorum. Yolları ve yolumuz açık olsun. HDP rüzgarının her yerde aynı şekilde estiğini, gittiğimiz her yerde görüyoruz. HDP bu ülkede umuttur, cesarettir, kardeşliktir, barıştır, demokrasidir, adalettir. HDP rüzgarı HDP’nin havası Ege’den Marmara’ya, Marmara’dan doğuya Türkiye’nin her yerine yayılan, gittikçe büyüyen, genişleyen bir parti gerçekliğimiz var.  Ama elbette ki bütün bu havanın, bütün bu cesaretin, iradenin ortaya çıkmasında halkımızın büyük emeği ve katkısı var. Bu yüzden hepinize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

 

EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI YENİ BİR TERCİH OLARAK ORTAYA ÇIKTI

HDP tüm kuşatmalara, AKP ve MHP'nin tüm saldırılarına ve bütün engellemelere rağmen 3. Yol çizgisinde ısrar ediyor. Bu çizgide Türkiye’nin geleceği yarınları ve aydınlığı için mücadele ediyor. Bu ülkenin tek çıkış yolu 3. Yol çizgisidir. Bu yolu ve çizgiyi büyütmek bizlerin görev ve sorumluluğudur. HDP Kürdüyle, Türküyle, Ermenisi, Süryanisi, Alevisi Sünnisiyle, kadını, genci, yaşlısı, emekçisiyle bu ülkede bir arada yaşama gerçekliğini ortaya koymuş tek partidir. Onun için Emek ve Özgürlük bloku bu dönem açısından stratejik olarak önemli bir yere sahiptir. Kısa bir süre önce Emek ve Özgürlük İttifakını oluşturduk. Bizi inkar eden, yok sayan, görmezden gelen ittifaklara karşı, özellikle Kürtleri inkar eden Cumhur İttifakına, karnından konuşan Millet İttifakına karşı Emek ve Özgürlük İttifakı ile Türkiye halklarına yeni bir tercih olarak ortaya çıktık. Elbette ki bu ittifak sadece ifade edilen, deklare edilen partilerle sınırlanmayacak. Daha da büyüyecek, genişleyecek, Kürdi ittifaklarını, Türkiye’nin bütün kesimlerini, ötekileştirilenleri, inkar edilenleri de içerisine alacak, hem seçim öncesinde hem seçim sonrasında bir mücadele ortaklığıyla Türkiye’deki yeni bir dönemi başlatacak olan bir ittifaktan bahsediyoruz.

 

ÇÖZÜM GÜCÜ EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKIDIR

Çünkü bu ülkede çözüm gücü biziz, Türkiye haklarıdır, Emek ve Özgürlük İttifakıdır. Bunun altını özel olarak çizmek istiyorum. Bu ülkede Kürt sorunu var, bu ülkede Alevi sorunu var, bu ülkede kadın sorunu var, gençlerin sorunu var, adalet sorunu var, bu ülkede her anlamıyla yaşanan sorunların baskıcı, otoriter rejimlerin sonucunda yaşandığını biliyoruz. AKP ve MHP’nin baskıcı politikalarından kaynaklı yaşanan bu sorunlara tek çözüm HDP’nin politikaları ve siyasetidir.

 

KÜRT SORUNUNU KÜRT’Ü CEZAEVİNE ATARAK ÇÖZMEYE ÇALIŞAN BİR ANLAYIŞ VAR

Elbette Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözümü için bu ülkede neler yapılması gerektiğini tek tek anlatmamıza rağmen Kürt’ü inkar eden, yok sayan, cezaevlerine atan ve Kürt’e her gün baskı yapan, Kürt sorununu böyle çözmeye çalışan bir anlayış var. Bu ülkenin cumhurbaşkanı “bu ülkede Kürt sorunu yoktur, bu meseleyi çoktan çözdük” diyor ardından cezaevlerine binlerce HDP’linin olduğunu görmezden geliyor. HDP’li milletvekillerinin bacaklarını kıran bir siyaset yürütüyor. Bunun son örneği Yüksekova'da sevgili Habip Eksik’e yapılan saldırıdır. Bu saldırı sonucunda Habip Eksik milletvekili arkadaşımızın ayağını bilinçli, planlı, örgütlü bir şekilde kırdılar. Siz bir taraftan Kürt sorununu çözdük, Kürt sorunu yoktur diyorsunuz, aynı zamanda Kürt’e baskı yapmaktan, cezaevine koymaktan geri adım atmıyorsunuz. Kürtler bunun bilincindedir. Kürtler yeri ve zamanı geldiğinde bunun hesabını mutlaka ama mutlaka sandıkta soracaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

 

HDP’DEN O KADAR ÇOK KORKUYORLAR Kİ BU ÜLKEYİ TECRİTLE YÖNETMEYE BAŞLADILAR

Bu ülkede HDP’nin siyasetinden korkan bir iktidar var. HDP’den o kadar çok korkuyorlar ki yapılan bütün saldırıların, hakaretlerin, hukuksuzlukların altındaki gerçek HDP’den korkusudur. HDP’den o kadar çok korkuyorlar ki bu ülkeyi tecritle yönetmeye başladılar, ülkeyi savaş politikalarıyla yönetmeye başladılar, her gün saldırılarına, her gün milletvekillerine fezleke hazırlamaktan geri durmuyorlar. Dünyanın herhangi bir yerinde yarısının cezaevinde olduğu başka bir parti yoktur. İnanın bize uygulanan bu baskılar, bu hukuksuzluklar başka bir partiye uygulanmış olsaydı şimdi o partinin esamesi okunmazdı. Kapılarına kilit vuruldu.

 

YERİ VE ZAMANI GELDİĞİNDE KAPIMIZI ÇALACAKLARINI BİLİYORUZ

Bizler seçimlere yaklaşan bir dönemdeyiz. Bu seçimler Türkiye’nin kaderini değiştirecektir. Hem cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçiminde de HDP’nin rolü, misyonu, varlığı oldukça önemli bir yere sahiptir. Şimdi hiç kimse HDP’yle yan yana gelmek istemeyebilir, hiç kimse fotoğraf vermek istemeyebilir ama yeri ve zamanı geldiğinde kapımızı çalacaklarını biliyoruz. Kapımızı hiç kimseye kapatmadık. Özellikle cumhurbaşkanlığı seçiminde belirlenecek olan adayın HDP’nin kriterlerini, ilkelerini, misyonunu göz önünde bulunduran, bunu kabul eden olursa elbette ki diyalog ve müzakere ile seçimlerde ne yapacağımızı, bütün mekanizmalarımızla karar vereceğimizi ifade etmek isterim. HDP’yi yok sayan bir yerden seçimlere yaklaşılırsa o zaman herkesin yolu açık olsun.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.