HDP Eş genel Başkanı Buldan: 21 Yıldır ülkeyi yönetiyorlar yapmadıkları zulüm ve hukuksuzluk kalmadı

HDP Eş genel Başkanı Buldan: 21 Yıldır ülkeyi yönetiyorlar yapmadıkları zulüm ve hukuksuzluk kalmadı
HDP Eş genel Başkanı Buldan: 21 Yıldır ülkeyi yönetiyorlar yapmadıkları zulüm ve hukuksuzluk kalmadı

HDP Eş genel Başkanı Buldan: Seçmen AKP’ye önemli bir ders verecek

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim gezisine Gaziantep’te halkla bir araya gelerek devam ettirdi. Pervin Buldan beraberindeki Emek ve Özgürlük İttifakının adayları olan Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adaylarıyla   birlikte seçmenleri selamlarken, karşılaştığı coşkulu kalabalık karşısında, “Söz veriyoruz iktidarı 14 Mayıs’ta çöplüğe atacağız. Tarihten adlarını bile sileceğiz. AKP’nin siyaset tarihinde ismi bile anılmayacak” dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmaları kapsamında Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce ile birlikte Gaziantep’te seçmenlerle bir araya geldiler. Gaziantep girişinde uzun araç konvoyu ile karşılanan Pervin Buldan ve beraberindekiler Vatan Mahallesi’ndeki seçim irtibat bürosu açılışına katıldı. Açılışta “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

 

HDP Antep İl Eş Başkanı Ayten Kaya açılış sırasında ta “Barışın bu topraklara gelmesine hazır mıyız? Biz sizlerle Antep’te ve Türkiye’nin her yerinde tarih yazacağız. Çalışa çalışa kazanacağız. Başka yolumuz yok” derken, HDP İl Eş Başkanı Avni Binici de “Hep birlikte başaracağız” dedi.

 

SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce ise depremde ölenleri anarak sözlerine başlarken, “Depremde iktidarın halkı ölüme terk ettiğini unutmayacağız. Ancak bu deprem, halkların birlikte yaralarını sarabileceğini gösterdi. Seçime giderken katledilen kadınları unutmayacağız. Şehit düşen yoldaşlarımızı unutmayacağız. Partimizi kapatsalar da, bizi cezaevine atsalar da, bin gider binler geliriz. Gücümüzü tarihimizden alıyoruz. Bu seçimde bu iktidarı göndermek zorundayız” şeklinde konuştu.

 

PERVİN BULDAN: MECLİSİ HDP’SİZ YAPMAK İSTEDİLER BAŞARAMAYACAKLAR

 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Önümüze her türlü engeli çıkardılar. HDP’yi siyasetin dışına atmaya çalıştılar. Meclis’i HDP’siz yapmak için her türlü hukuksuzluğu yaptılar ama biz halkımıza söz verdik, dedik ki onların oyunları varsa bizim de hamlelerimiz var ve tek tek devreye koyduk. Yeşil Sol Parti’yle seçimlere gitmeyi hedef olarak önümüze koyduk. Şimdi yeni bir hedefimiz ve yolumuz var” dedi.

 

Antepliler 21 yıldır AKP’nin ülkeyi ne hale getirdiğini çok iyi bildiği, deprem felaketinde ilk 3 gün ortada olmayanlar, depremzedeleri kendileriyle baş başa bırakanlar, 14 Mayıs tarihinde alacakları seçim sonucuyla birlikte kendi kaderlerini kendileri yaşayacaklardır diyen Pervin Buldan, şöyle devam etti:

 

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDEN AKP’YE ÖNEMLİ BİR DERS VERİLECEK

“AKP’yi kendi kaderiyle baş başa bırakma zamanı geldi. O da halkımızın seçimdeki tercihine bağlı. Birinci oy cumhurbaşkanının değişimine dair. İkinci oy parlamento seçimlerine dair. Biz inanıyoruz ki Antep halkı bu sefer iyi bir tercih yapacak. Bu dönem parlamentoda Mahmut Toğrul sizin sözünüz, iradeniz oldu. Şimdi daha fazla vekil ve temsiliyetle Antep halkı parlamentoda Yeşil Sol Parti ile temsil edilecek. Şimdi AKP’nin insanların yüzüne bakacak yüzleri kalamamış sadece ve sadece tüm Türkiye halkını parmak sallayarak tehdit ederek oy istiyorlar. Bu sefer Türkiye’nin her yerinden AKP’ye önemli bir ders verilecek. Tek dertleri bir kez daha iktidar olmak. 21 yıldır bu ülkeyi onlar yönetiyor ve yapmadıkları zulüm ve hukuksuzluk kalmadı. Her türlü zulmü ve zoru yaptılar. Her türlü hukuksuzluğu yaptılar. Demokrasinin olmadığı, özgürlüklerin olmadığı bir ülke yarattılar ama biz onları göndererek bu ülkede adalete de, barışa da özgürlüğü de Yeşil Sol’un öncülüğünde mutlaka gerçekleştireceğiz. Bu iktidarın Kürt düşmanı bir iktidar olduğunu biliyoruz. Kadın düşmanı bir iktidar olduğunu biliyoruz. Hem barış düşmanlığı hem demokrasi düşmanlığı var. Bu ülkeyi soyup soğana çeviren bir iktidar var.

Ekonomik kriz, her gün yapılan zamlar tüketiciyi olduğu kadar esnafı da etkiliyor. Kadınlar markete gidemiyor. Söz veriyoruz onları 14 Mayıs’ta çöplüğe atacağız. Tarihten adlarını bile sileceğiz. AKP’nin siyaset tarihinde ismi bile anılmayacak.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.