HDP çevresinde Belediye Başkanlarının görevden alınmasına tepkiler sürüyor

HDP çevresinde Belediye Başkanlarının görevden alınmasına tepkiler sürüyor
HDP çevresinde Belediye Başkanlarının görevden alınmasına tepkiler sürüyor

 

HATAY- GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ: HDP Hatay ve Gaziantep il örgütleri yaptıkları açıklamalar ile halkın oyları ile seçilen HDP'li 4 belediye başkanının haksız ve hukuksuz şekilde görevden alındığını belirterek, “Hak hukuk, kural, kaide dinlemeden bu rejim, başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarının seçme ve seçilme iradesine saldırmaya devam etmektedir. Kayyum bir darbe rejimidir” diye ifade ettiler.

 

HDP Hatay il örgütü görevden alınan 4 HDPli belediye başkanlarına destek için basın açıklaması yaptı. Açıklamaya HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Hatay Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mithat Mirioğlu, TİP Hatay il yöneticileri, Eğitim Sen Hatay Şubesi ve bileşenleri katıldı.

 

KAYYUM BİR DARBE REJİMİDİR

HDP Hatay İl Eş Başkanı Kerem Nalbant, darbe karşıtı nutukların havada uçuştuğu bugünlerde halkın yanında yer alan HDP’li belediye başkanlarına darbe dönemlerini aşan bir biçimde el konulduğuna dikkat çekti. Saray Rejimi, bütün ırkçı, vesayetçi, darbeci ortaklarıyla beraber 5 yıldan beri sürdürdüğünü ileri süren Nalbant açıklamasına şöyle devam etti:

 “Darbe karşıtı nutukların havada uçuştuğu bugünlerde Saray Rejimi, bütün ırkçı, vesayetçi, darbeci ortaklarıyla beraber 5 yıldan beridir sürdürdükleri kayyım gasp rejimini Siirt, Iğdır, Altınova, Baykan ve Kurtalan belediyelerine el koyarak sürdürmüştür.  Halk iradesinin gasp edilmesini salgın hastalık, hukuk, kural, kaide dinlemeden devam ettiren bu rejim, başta Kürt halkı olmak üzere Türkiye halklarının seçme ve seçilme iradesine saldırmaya devam etmektedir. Dünyayı kasıp kavuran Korona salgınında bile belediyeler eliyle yardımları engelleyen, halkın dayanışma duygusunu çökertip çaresiz kılmak isteyen tekçi rejim, bütün engellemelere rağmen halkın yanında yer alan belediyelerimize darbe dönemlerini aşan bir biçimde el koymuştur”

 

KÜRTLERİN İRADESİNİ GASP EDEREK KARA GÜN YAŞATMAK İSTİYORLAR

Halkın seçtiği belediye başkanlarını hukuksuzca görevden alarak Kürt halkının iradesini kıracağını, Kürt halkını yıldırıp teslim alacağını düşünenlerin geriye dönüp tarihe bakmalarını öneren HDP Antep İl Eşbaşkanlığı ise yaptığı yazılı açıklamasında görevden almalara ve kayyum atamalarına yönelik tepkisini şöyle devam etti:

“Son 5 yıl içerisinde 30 milyonu aşkın vatandaşın seçim iradesini ortadan kaldırarak bir Kayyım rejimi inşa eden ve bunu kalıcı hale getirmek isteyen iktidar, HDP’li belediyelerden korktuğunu söyleyen HDP Hatay İl Eşbaşkanı Kerem Nalbant, “HDP belediyelerinin alternatif yaşam ve yönetim biçimlerine karşı uygulayabilecekleri hiçbir politika ve pratiği olmayan iktidarın kayyım rejimi ranta, israfa, zorbalığa, hukuksuzluğa, çalmaya ve çırpmaya dayalıdır. Saray vesayetinin halkın belediyelerine atadığı memurlar, yanlarına aldıkları çıkar grupları ve çeteler aracılığıyla Kürt kentlerini sömürmenin bedelini er ya da geç adil bir yargı karşısında vereceklerdir. Kürtlerin iradesinin gasp edilerek kara günler yaşatmak isteyenlerin sonları yakındır. Zerre boyun eğmeden, geri adım atmadan bu kirli ve kara zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz.” YENİ ÇİZGİ   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.