HDP, belediye başkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi

HDP, belediye başkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi
HDP, belediye başkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi

ANKARA-HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, dünyanın koronavirüsle mücadele verdiği sırada Türkiye'de HDP'li seçilmiş belediye başkanların gözaltına alındığına dikkat çekerek, “İktidar dayanışma yerine ayrıştırma ve kutuplaştırma politiklarını tercih ediyor”  dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Belediyelere yönelik operasyonlarla ilgili olarak yaptığı açıklamasında gözaltına alınan belediye başkanlarına herhangi bir tebligatta bulunulmadığını belirten Sancar, “Bu uygulamaların geçmişteki tecrübeler de göz ününe alındığında bir kayyum operasyonu olduğu ortaya çıkıyor. En azından bir kayyum operasyonu ile karşı karşıya olduğumuza dair pek çok veri var. Dileriz böyle bir operasyon değildir, dileriz iktidar kayyum uygulamasını bu şartlarda gündeme sokmuyordur” şeklinde konuştu.

HDP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Sancar, koronavirüs salgını nedeniyle iktidara dayanışma çağrısında bulunduklarını ancak bu çağırıya yanıt alamadıklarını belirterek, “İnsanlık bu büyük tehdidi (koronavirüs salgını) ancak dayanışma ile aşar dedik. İktidara da bu yönde çağrılar yaptık. Halk sağlığını düşünmesi, tedbirler alması uyarısında bulunduk. Ama görüyoruz ki iktidar dayanışma yerine ayrıştırma ve kutuplaştırma politiklarını tercih ediyor” ifadelerini kullandı.

"İKTİDAR FIRSATÇILIK YAPIYOR”

Salgın tehdidi nedeniyle zor bir dönemden geçildiğine işaret eden Sancar, bu ortamda belediye başkanlarının görevlerinden alınmalarını “fırsatçılık” olarak nitelendirerek “İktidar yüzyılın insanlık için en büyük tehditlerinden biri olduğu söylenen bu salgını bir fırsat olarak kullanmaya çalışıyor. Bunun siyaseten kabul edilebilir bir yanı olmadığı çok açıktır ancak sadece siyaseten değil ahlaken de kabul edilebilir bir yönetim pratiği değildir” dedi.

Operasyonlarla sadece Kürt illerinde halk iradesi ve belediyelerin gasp edilmediğini, ülkenin ve toplumun bütün olarak demokrasiye olan inancının da yok edilmeye çalışıldığını ifade eden HDP Eş Genel Başkanı Sancar, “Burada yapılmak istenen Türkiye halkının çıkarlarını gözetmek değil, halkı karamsarlığa, karanlığa ve ümitsizliğe mahkum etmektir” diye konuştu.

"SİYASİ SOYKIRIM”

HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada da belediye başkanlarının gözaltına alınmalarına tepki gösterildi. 

“Tüm dünyanın salgın hastalıkla mücadele ettiği şu zorlu günlerde dahi Kürtlere düşmanlığını göstermekten çekinmeyen bu alçakça girişimi nefretle reddediyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamada, “Partimiz halk sağlığını önceleyerek Newroz mitinglerini dahi iptal etmişken, belediyelerimizin halk sağlığını savunmak adına Korona Virüsüne karşı etkili çalışmaları, halkın mağdur olmaması için su faturalarının ertelenmesi gibi somut ve tüm kamuoyunun teveccühünü kazanan uygulamaları ortadayken, halk iradesini hedef alan, partimize yönelik girişilen bu yeni siyasi soykırımı kabul etmiyoruz” denildi. YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.