Hatay Defne ‘de Sol İttifak: “Defne biziz, yöneten de biz olacağız”

Hatay Defne ‘de Sol İttifak: “Defne biziz, yöneten de biz olacağız”
Hatay Defne ‘de Sol İttifak: “Defne biziz, yöneten de biz olacağız”

 

 

Hatay Defne ‘de Sol İttifak: “Defne biziz, yöneten de biz olacağız”

 

HATAY- YENİ ÇİZGİ: Emek Partisi, Halkevleri, Toplumsal Özgürlük Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Bağımsız Defne Hareketi, Beytulma (Defne Haber Paylaşım Grubu) ve Defne Gönüllüleri Grubu kamuoyuna ortak bir açıklama yaparak, oluşturdukları ‘Defne İçin Sol İttifak ’sürecine dair yaşananları paylaştılar. Sol İttifak aynı zamanda TİP için de “süreci yönetemediler” ifadesini kullandı.

 

 

 

DEFNE’DE SOL İTTİFAK’I KURDULAR

 

Defne İçin Sol İttifak’ı kurduklarını ifade eden bazı sol sosyalist partiler, bu birliktelik ve program Defne’nin geleceği için büyük bir umut doğurduğunu ifade etti. 

 

Konuyla ilgili olarak Sol İttifak tarafından yapılan açıklama şöyle:

“6 Şubat depremleri sonrası Hatay’ın ve Defne’nin içinden geçtiği zorlu süreçte kentin yeniden inşa edilmesinde sorumluluk alan sosyalistler, bağımsız yerel inisiyatifler ve gönüllülerle birlikte Aralık ayında bir yerel yönetim çalıştayı düzenledik. Bu çalıştayda ortaya koyduğumuz ilke ve program ışığında, 28 Aralık’ta “Defne biziz, yöneten de biz olacağız” diye ifade etti.

 

 

TİP, SÜRECİN SORUMLULUĞUNU TAŞIYAMADI

 

Sol İttifak bileşenleri; “TİP bizi ortaklaştıran ve sosyalist bir alternatife kapı aralayan bu olguyu hiçe sayarak, karşı çıktığımız siyaset anlayışının kriterlerini esas alan ve aylar önce ortaya koyduğumuz açık itirazlarımızı dikkate almayan bir aday tercihinde bulunmuştur. Böylece de kendi kendini sol ittifak sürecinin dışına taşımıştır.

 

Defne ilçesinin deprem sonrasında yaşadığı devasa sorunlar ortada dururken, yerel yönetim neredeyse sırra kadem basmışken, halk sosyalistlerden birlikte ortak bir adım atmasını beklerken, çatı partisi olarak belirlediğimiz Türkiye İşçi Partisi, bu sürecin sorumluluğunu taşıyamamıştır.”

 

SADECE SEÇİM ODAKLI DEĞİL

 

Defne için Sol İttifak bileşenlerinin açıklaması şöyle devam etti:

“Türkiye İşçi Partisi’nin aksine üzerimize düşen sorumluluğun salt seçim odaklı olmadığının bilincinde hareket edeceğiz. Defne halkı seçeneksiz değildir. Bizler Defne halkıyla birlikte, şehrin yeniden inşası, insana ve doğaya yaraşır bir gelecek için seçim süreçlerini aşan bir çalışmayı canla başla sürdüreceğiz.

 

İttifakın her bir bileşeni ne olursa olsun tüm olanaklarını, deneyimlerini ve araçlarını bu kentin yeniden inşa edilmesi için seferber edecek, Defne halkının omuz başında olmaya devam edecektir.

 

Defne’nin sol, sosyalist, demokratik bileşenleri olarak, Defne için Sol İttifak’ın ilke ve ortaya koyduğu programdan asla taviz vermeyeceğimiz.”  www.yenicizgihaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.