Hakkari Belediyesi'ne kayyum ataması Gaziantep’te protesto edildi: Demokrasiye vurulmuş bir darbe

Hakkari Belediyesi'ne kayyum ataması Gaziantep’te protesto edildi: Demokrasiye vurulmuş bir darbe
Hakkari Belediyesi'ne kayyum ataması Gaziantep’te protesto edildi. DEM Partili Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alındı, Vali Ali Çelik kayyum atandı. Kayyum protesto edildi, demokrasiye darbe olarak nitelendi. Yerel demokrasi ve halk iradesi vurgusu yapıldı, kayyım siyaseti eleştirildi. Tüm demokrasi güçlerine yapılan hukuksuzluk kınandı, Türkiye demokrasisine tuzak olarak değerlendirildi.

Hakkari Belediyesi'ne kayyum ataması Gaziantep’te protesto edildi: Demokrasiye vurulmuş bir darbe

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: DEM Partili Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınarak yerine Vali Ali Çelik’in kayyum olarak atanmasına Gaziantep ’tende tepkiler yükseldi. DEM Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen açıklamada, AKP hükümeti ve kayyum protesto edildi.

Yeşilsu Parkta gerçekleşen basın açıklamasına DEM Parti’nin yanı sıra bazı siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ile yurttaşlar katılım sağladı. 31 Mart’tan bu yana halkın aslında bir nefes aldığına vurgu yapılan açıklamada, “Kayyımların zevk ve sefa içinde yaşayarak bıraktıkları tahribatı onarmak için arkadaşlarımız kollarını sıvadılar ve dört koldan çalışma yürütüyorlar.

Kayyım siyasetinin çoktan iflas ettiğini; kayyımların rüşvet, yolsuzluk, yandaş kayırmacılığı ve Kürt düşmanlığından başka bir miras bırakmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Hakkari Belediyemizin toplam borcu 348 milyon. Fakat bu 348 milyona rağmen arkadaşlarımız göreve geldikleri günden beri halka hizmet etmeye çalışıyor. Bu süreci de halkımız büyük bir coşkuyla karşıladı. İşte ne bu coşkuyu yarım bırakmanıza ne de halkımızın hakkı olan hizmeti yarım bırakmanıza asla müsaade etmeyeceğiz. Hakkari halkı kendisini temsil edeceğine inandığı kişiyi seçmiş ve önümüzdeki 5 yıl için onunla yol yürümek istediğini beyan etmiştir. Sandıkta bunun iradesini ortaya koymuştur. Fakat bugünkü gasp girişimi halkın beklentilerini boşa çıkarmanın ve yerel demokrasiyi işlevsiz hale getirmenin önünü açmıştır. Yerel yönetimler demokrasinin kılcal damarlarıdır. Halkın iradesi seçimle tecelli etmiştir. Siyasi rekabeti sandıkta kaybetmiş olanların hukuk dışı anti-demokratik uygulamaları bu gerçeği asla değiştirmeyecektir.” diye ifade edildi. www.yenicizgihaber.com 

TÜRKİYE DEMOKRASİYE VE TÜM MUHALEFETE KURULMUŞ BİR TUZAKTIR

Belediyelere dönük bu hukuksuzluk sadece Hakkari halkına ya da sadece DEM Parti’ye değildir,  tüm demokrasi güçlerine ve yüzyıllar öncesinde insanlığın büyük mücadelelerle kazandığı seçme ve seçilme özgürlüğüne yapılmış bir darbe olduğunu ileri süren DM Parti  açıklaması şöyle devam etti:

“Tüm demokratik kamuoyu bu konuyla ilgili tepkisini en yüksek şekilde göstermelidir. Siyasi partiler, sivil toplum, aydın ve sanatçılar ve yüreği demokrasiden yana atan herkes kayyım hukuksuzluğuna karşı ses çıkarmalı, Hakkari halkının iradesinin yanında olduğunu göstermelidir. 31 Mart seçimlerinde kaybettiklerini kayyım yoluyla geri almalarına bir kez izin verirsek, Hakkari’de başlayan saldırı ve gasp dalgasının nerede sonuçlanacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Bu Türkiye demokrasisine ve tüm muhalefete kurulmuş bir tuzaktır. Türkiye’nin ikinci yüzyılında demokratikleşme mücadelesinin önüne kurulmuş bir barikattır. O nedenle burada anlattığımız sadece Hakkari’nin değil, sadece DEM Parti’nin değil tüm ülkenin hikayesidir. Seçimlerde oy kullanmış tüm yurttaşlar kendi oylarına saygı duyulmasını nasıl istiyorsa Hakkari için de aynı duyarlılığı göstermelidir. Bu karar Türkiye demokrasisine ve muhalefete kurulmuş büyük bir kumpastır. Muhalefeti ve demokrasi mücadelesini bölmeye, sekteye uğratmaya çalışan büyük bir tuzaktır.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.