Gaziantep’te seçime ramak kala CHP deki istifa krizleri çözüm bekliyor

Gaziantep’te seçime ramak kala CHP deki istifa krizleri çözüm bekliyor
Gaziantep’te seçime ramak kala CHP deki istifa krizleri çözüm bekliyor

 

Gaziantep’te seçime ramak kala CHP deki istifa krizi

 

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: CHP Gaziantep örgütlerinde, başkan adayları ve meclis üyeleri listelerinin Seçim Kuruluna teslim edildiği günden buyana olağanüstü gelişmeler yaşanıyor.

 

 

Genel merkezin aday belirlemeye yönelik müdahalesine il başkanı ve yönetim istifa ederek karşılık verdi. İl yönetiminin istifasından sonra CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım ve yönetimi de istifa etti.

 

 

Bu arada Şahinbey ve Oğuzeli ilçelerinde başkan ve yönetimi de yine genel merkezin tavrı ve aday tespitlerine yönelik müdahalesi sonucunda komple istifa etmişti. Gaziantep’te yaşanan istifalar partiyi seçim öncesi oldukça yıprattı.

 

 

İstifaların gerekçesini, meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için 4 Şubat tarihinde yapılan ön seçimden çıkan liste sıralamasının genel merkez tarafından değiştirilmesi ve kota uygulanması olarak gösteriliyor.

 

 

CHP Gaziantep örgütlerinde yaşanan istifalar 31 Mart yerel seçimi öncesi partide büyük şok etkisi yaratırken, iktidarın elini adeta güçlendirdi. Genel merkezin yurt genelinde bazı şehirler gibi Gaziantep’te de aday tespitlerine yönelik müdahalesi ise partide krize yol açtı.

 

 

 

CHP’liler, genel merkezin biran önce tabanın sesine, tepkisini, kaygısını dikkate alarak soruna çözüm bulup partiyi seçime hazırlaması gerektiğini vurgu yaptı.

 

 

Bu arada belediye başkan adayları ise seçim çalışmalarını partililer ile birlikte aralıksız sürdürüyor.  www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.