Gaziantep’te bir işçi korana virüste öldü

Gaziantep’te bir işçi korana virüste öldü
Gaziantep’te bir işçi korana virüste öldü

 GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Gaziantep’te Akınalbella ayakkabı fabrikasında çalışan bir işçi, korona virüs salgınında öldüğü belirtildi. Böylece Gaziantep’te bugüne tadar korona virüsten ölenlerin sayısı 3’e yükselirken, testleri pozitif çıkan 15 vakanın tedavisinin devam ettiği, 84 hastanın ise iyileşerek taburcu oldukları öğrenildi. Siyasiler açık olan fabrikalarda çalışanlarla ilgili yeterli önlemin alınmadığı iddiasını ileri sürüyor

 

Gaziantepteki ölüm vakasıyla ilgili açıklama yapan HDP Emekten Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse işçinin ailesine sabır dilerken, “Türkiye’de. Sağlığı değil, ekonomiyi önceleyen AKP iktidarı, zorunlu olmayan sektörlerde sermayeyi teşvik ederek, çalışmayı sürdürüyor. İktidar bu olağanüstü süreçte işçilere “ya çalışarak ölün ya da evde kalarak açlıktan ölün” diyor.” şeklinde ifade ederek, tepki gösterdi.

 

Gaziantep Akınal Bella Ayakkabı fabrikasında çalışan Akınalbella’da çalışan, 27 yaşındaki Uğur Kartal tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesinin ardından açıklama yapan HDP Emekten Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Köse, “Tüm dünyayı ve Türkiye’yi kasıp kavuran Korona Virüs can almaya devam ediyor. Virüse karşı, evde kalmak, azami izolasyon, asgari sosyal etkileşim gibi tedbirler geliştiriliyor. Ama bu önlemlerin hiçbiri işçiler için geçerli değil. Özellikle de Türkiye’de. Sağlığı değil, ekonomiyi önceleyen bir iktidar var.

Başından beri “zorunlu olmayan sektörlerde üretime ara verilsin, ücretli izin sağlansın” talebimizde ısrar ediyoruz. Daha önce Korona Virüs vakalarının görüldüğü fakat çalışmaya devam eden fabrikaların adını vererek Meclis’te konuyu gündeme taşıdık. Fakat dün bir işçinin hayatını kaybettiği Akınalbella fabrikası salgın konusunda uyarıda bulunduğumuz fabrikalardan biriydi. Bütün uyarılarımıza ve tespit edilen vakalara rağmen bu fabrikalar çalışmaya devam ediyor. İnsanlar ayakkabı üretsin diye canlarından ediliyor. Bu dayatma sonucunda Akınalbella’da çalışan, 27 yaşındaki Uğur Kartal genç yaşta vefat etti.  Daha kaç işçi bu çarklarda yitip gidecek? Felaket kapımızda, çok geç kalmadan, zorunlu olmayan sektörlerde üretime ara verilmeli ve işçiler ücretli izne çıkarılmalıdır” dedi.  

 

GAZİANTEP’TE KORONA VİRÜSTE ÖLÜM 3 OLDU

Öte yanda, Gaziantep’te bugüne kadar korona virüs salgınında ölenlerin sayısı 3’e yükselirken testleri pozitif çıkan 15 vakanın tedavisi devam ederken, Gaziantep Valisi Davut Gül önceki gün sosyal medya hesabındaki paylaşımında

“Gaziantep’te Covid-19 tedavisi görüp iyileşen 84. Kardeşimizi taburcu ettik. Ailelerinden uzakta gece gündüz salgınla mücadelenin içerisinde olan Sağlık çalışanlarımıza, güvenlik kuvvetlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” paylaşımını yapmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.