Gaziantep’te CHP’de kongreler başlıyor

Gaziantep’te CHP’de kongreler başlıyor
Gaziantep’te CHP’de kongreler başlıyor

 

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN:  CHP Gaziantep’te, ilk kongre, yarın (19 Ağustos) Şahinbey İlçesi ile başlıyor. İl başkanlığı tarafından diğer ilçelerin kongre günleri de belirlendi.  Şahinbey İlçe Başkanlığı için yeniden aday olan Av.Aydın Şahin, “Partimizin ve ülkemizin demokratikleştirilme mücadelesine katkı sunacağına yürekten inandığım olağan ilçe kongremiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

CHP Gaziantep İl Başkanı Karaca Bozgeyik, kongre sürecini şeffaf, samimi şekilde yürüterek parti içinde birleşmeyi, barıştırmayı ve partiyi büyütmeye yönelik bir yol izleyeceklerini açıkladı. İlçe kongrelerinden sonra yerel seçimlere hazırlanacaklarını söyleyen Bozgeyik, “Yerel seçimlere hazırlanmanın önemi partide birlik ve beraberlik içerisinde kendi içindeki kongrelerde ayrışmadan birleştirici mesajlarla yol yürürse eğer yerel seçimlere daha güçlü çıkacağız” dedi.

 

 

19 Ağustos cumartesi Günü Karataş Düğün Salonu da gerçekleşecek olan kongrede aday olduğunu açıklayan Aydın Şahin, “Partimiz ideolojik-politik tutumunu Cumhuriyet devrimlerinin muhafazası ve partinin 100 yıllık birikimini ödünsüz savunmak üzerine kurmalıdır. Bu tutumu da sosyal demokrasinin ve sosyalist enternasyonelin evrensel ilkeleriyle besleyen yeni bir politik hat izlemelidir. Toplumsal muhalefetin ve toplumun tüm ilerici güçlerinin öncüsü haline gelmelidir. www.yenicizgihaber.com

 

Parti hukuku ve parti içi demokrasi en yoğun haliyle işler hale gelmelidir. Belirleme ve denetleme yetkileri örgütümüzün dayanışmacı eğilimlerine bırakılmalıdır.

Aksiyon alma kabiliyeti yüksek, aktif, aynı hedefe yönelmiş, parti yararını önceleyen, kenetlenmiş bir örgüt ve kadrolar inşa etmelidir” dedi.

 

 

CHP Gaziantep İl Yönetimi, tarafından belirlenen takvime göre, ilçe kongreleri başlıyor.

Buna göre;

Şahinbey İlçe Kongresi 19 Ağustos,

Karkamış İlçe Kongresi 22 Ağustos,

Araban İlçe Kongresi 25 Ağustos,

Nizip İlçe Kongresi 26 Ağustos,

Nurdağı İlçe Kongresi 26 Ağustos,

İslahiye İlçe Kongresi 27 Ağustos,

Şehitkamil İlçe Kongresi 27 Ağustos,

Yavuzeli İlçe Kongresi 2 Eylül

Oğuzeli İlçe Kongresi 3 Eylül

Tarihlerinde yapılması kararlaştırıldı. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.