Feray Şahin ailesi CHP Mezitli ilçe başkanlığını ziyaret etti

Feray Şahin ailesi CHP Mezitli ilçe başkanlığını ziyaret etti
Feray Şahin ailesi CHP Mezitli ilçe başkanlığını ziyaret etti

 

Feray Şahin ailesi CHP Mezitli ilçe başkanlığını ziyaret etti

           

MERSİN-YENİ ÇİZGİ; Mezitli ilçesinde 2017 yılı Eylül ayında o sırada polis olan Fatih Burak Aykul tarafından öldürülen üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin’in babası Bekir ve anne Aysel Şahin, CHP Mezitli İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, davanın takipçisi olacaklarını belirterek, katilin işlediği bu suçun cezasını çekmesini istediklerini, Şahin ailesinin yanında olduklarını ifade etti.

 

Mezitli ilçe başkanlığında ilçe başkan Ahmet Serkan Tuncer, ilçe başkan yardımcısı, kadın kolu başkanı Aslı Çalışkan ile görüşen Bekir ve Aysel Şahin dava süreciyle ilgili kısa bilgi verdi.

Kızlarının suçsuz, savunmasız, masum olduğu halde öldürüldüğünü ancak Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesinde 1,5 yıl süren dava sırasında ne mahkemenin savcısı, nede başkan ve yargıçların hiçbirinin niçin öldürdün, suçu neydi, tanımadığın bir eve niçin gittin? Delilleri neden yok ettin? diye bir sorubile sormadıklarına dikkat çeken baba Bekir Şahin, “Feray, üniversite son sınıf öğrencisi aynı zamanda Mezitli Belediyesi’nde staj görüyordu. Evimizin tek kızı, okulunda başarılı bir öğrencisiydi. Bugüne kadar hiçbir olumsuzluğunu görmedik, duymadık, yaşamadık. Şikayet gelmedi. Kızımız çağdaş, aydın, hümanist, yoksul, çocuklara yardım etmeyi seven toplumsal olaylara duyarlı, okulunu ve okuduğu bölümü severek devam ettiren pırıl pırıl, canımlı cicimli candan biriydi.

 

Fakat böyle bir kızı, hayatımızda hiç görmediğimiz tanımadığımız bir katil geldi katletti ve o katil polis olduğu içinde bu dava soruşturmadan, yargılama sonuna kadar katili kurtarmaya yönelik sürdü.  23 yaşında gencecik kızımızı öldüren katil Fatih Burak Aykul’a, böyle komik adaletten, hukuktan, vicdandan uzak indirimli 5 yıl 3 ay ceza verildi. 1.5 yıl yatan katil şimdi sokakta. Bunun neresi hak, hukuk, adalet. Davayı Yargıtay’a taşıdık ve 20 aydır dosyamız Yargıtay’da bekliyor. Üç yıl oldu kızımız kara toprakta, katil sokakta, dosya Yargıtay’da bekliyor geciken adalet, adalet değil. Bu gecikme bizim acımızı, öfkemizi daha da büyütüyor. Bizim bu hukuk mücadelemizde, desteklerinizi bekliyoruz. Yargıtay’ın bu dosyayı biran önce incelemesi içinde genel merkez düzeyinde destek bekliyoruz. Ve katilin biran önce en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” diye ifade etti. www.yenicizgihaber

KATİL İŞLEDİĞİ SUÇUN CEZASINI ÇEKMELİ

Mezitli ilçe başkanlığında ilçe başkan Ahmet Serkan Tuncer, kadın cinayetlerine faillerinin düşük cezalarla salıverilmelerine kesinlikle karşı olduklarını, bu konuda genel merkezinde hassasiyetle durduğunu belirterek, “Acınızı paylaşıyoruz ve her zaman yanınızdayız. Bunla ilgili elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız ve yapacağız. Milletvekillerimizle il başkanlımızla görüşüp gereken çalışmaları yapacağız. Ferayı öldüren katil elbette cezasız kalamaz. Katil işlediği cinayetin cezasını mutlaka çekmelidir. Kadınları öldürenlere verilen düşük cezalar, katilleri cesaretlendiriyor. Artık gerekli düzenlemeler yapılarak, böyle facia kararlara, vicdanları sızlatan son verilmeli” dedi. 

 

KATİLE ÖDÜL GİBİ CEZA VERİLDİ

İlçe Kadın Kolu Başkan Asli Çalışkan’da, son yıllarda artan kadın cinayetlerine dikkat çekerek, “Katillere verilen ödül gibi düşük cezalar maalesef o katilleri cesaretlendiriyor. Gencecik 23 yaşındaki kızımızı öldüren katil sokakta ve hiçbir şey olmamış gibi geziyor. Böyle kararlar elbette katilleri cesaretlendirir Artık böyle komik, hukuksuz, vicdanları sızlatan yargılamalara son verilmeli. Feray Şahin’i hiç unutmadık, unutturmayacağız. Katil hakettiği cezayı alana kadarda davanın takipçisiyiz, ailenin yanındayız “ diye konuştu. www.yenicizgihaber YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.