Emek Partisi : YÖK, üniversitelerde antidemokratik uygulamaların aracı olmaya devam ediyor

Emek Partisi : YÖK, üniversitelerde antidemokratik uygulamaların aracı olmaya devam ediyor
Emek Partisi : YÖK, üniversitelerde antidemokratik uygulamaların aracı olmaya devam ediyor

 

 

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak YÖK’ün, üniversitelerde antidemokratik uygulamaların aracı olmaya devam ettiğini belirterek; “Darbe kurumu olan YÖK kaldırılmalı" dedi.

 

 

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak YÖK’ün kuruluş yıldönüm ile ilgili yaptığı açıklamada YÖK’ün, üniversitelerde antidemokratik uygulamaların aracı olmaya devam ettiğini belirterek; “YÖK kaldırılmalı” dedi.

 

Yükseköğrenim Kurulu’nun (YÖK) 41 yıldır üniversitelerdeki antidemokratik uygulamaların aracı olmaya devam ettiğini belirten Başkavak; “12 Eylül faşist darbesinin bir ürünü olan ve zaten üniversitelerde tesis edilememiş demokratik, özerk anlayışı tamamıyla tasfiye etmek üzere kurulan YÖK, 41 yıl boyunca üniversite gençliğinin parasız, bilimsel, demokratik eğitim talebini bastırma mekanizması olarak işlev gördü. Bugün ise tek adam yönetimi YÖK’ü üniversitelere yönelik en azılı saldırıları için kullanılıyor” dedi.

 

“YÖK ÜNİVERSİTELERE BASKININ ARACI OLARAK KULLANILIYOR”

İktidara geldiğinde bir darbe kurumu olan YÖK'ü kaldıracağını söyleyen AKP’nin, geçen 20 yılda üniversite gençliğinin demokratik ve özerk üniversite talebini karşılamak bir yana dursun bunların kırıntılarını dahi ortadan kaldırmaya dönük adımlar attığını vurgulayan Başkavak şunları söyledi; “Şimdi de ÖTK seçimlerinin “ertelenmesi”, üniversitelerde seçimlerin kaldırılması ve rektörlerin Cumhurbaşkanı tarafından atanması, üniversitelerde başta kadın çalışmaları toplulukları olmak üzere öğrenci kulüp ve topluluk faaliyetlerinin hedef alan İçişleri Bakanlığı genelgesi aracılığıyla saldırılar sürüyor. 12 Eylül darbesinin ürünü YÖK, Erdoğan yönetimi tarafından yeni saldırıların aracı olmaya devam ediyor.”

 

“TEK ADAM YÖNETİMİ ÜNİVERSİTELERDE ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALARA DEVAM EDİYOR”

On binlerce öğrencinin barınamaz durumda olduğunu üniversiteli gençlerin yarısından fazlasının hem okuyup hem çalıştığına dikkat çeken Başkavak; “Yemekhane ve yurtlara ödenen ücretlerin toplamı ortalama KYK bursunu geçiyor, koşulların kötülüğü de cabası. Üniversite öğrencilerinin atanmış rektörlerin istifası talebine rağmen tek adam yönetimi üniversitelerde antidemokratik uygulamalara devam ediyor. Özgür düşünceyi ve bilimi savunan bilim insanları antidemokratik genelgelerle üniversitelerden tasfiye ediliyor. Akademi, Türkiye tarihinin en baskıcı dönemlerinden birini yaşıyor. Buna mukabil özel ve vakıf üniversiteleri yoluyla yüksek öğrenim, paranın ve piyasanın hizmetine sunuluyor. Tek adam yönetiminin üniversite ve üniversite gençliğine sunduğu tablo budur. Darbe yönetiminden kalmış YÖK ve bütün antidemokratik kurumlar bu tablonun ayakta kalmasına hizmet etmektedir” dedi.

 

“DARBE KURUMU OLAN YÖK KALDIRILSIN”

Üniversitelerde antidemokratik uygulamaların son bulması için, parasız, bilimsel ve demokratik eğitim, özgür üniversiteler için mücadelenin büyüyerek devam edeceğini belirten Başkavak; “Darbe kurumu olan YÖK kaldırılsın” dedi. (Evensel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.