Emek Partisi Gaziantep milletvekili Sevda Karaca\'dan \"baklavayla\" enflasyon hesabı

Emek Partisi Gaziantep milletvekili Sevda Karaca'dan "baklavayla" enflasyon hesabı
Emek Partisi Gaziantep milletvekili Sevda Karaca\'dan \"baklavayla\" enflasyon hesabı

GAZİANTEP-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs’a ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

 

Enflasyon hesaplamalarında doğalgaz için ‘sıfır fiyat’ yöntemi uygulanmasıyla birlikte enflasyon düştü. Halkın cebine yansıyan enflasyon ise resmi rakamların çok üstünde.

 

Emek Partisi Gaziantep milletvekili Sevda Karaca, açıklanan enflasyon oranına tepki gösterdi. Baklava fiyatlarında son ayda yapılan artışları örnek göstererek gerçek enflasyonun çok daha yüksek olduğunu söyleyen Karaca, düşük gösterilen enflasyon oranının temmuz ayında yapılacak asgari ücret, emekli ve memur maaş artışını düşüreceğine dikkat çekti.

 

"İşçinin, memurun, emeklinin cebine bir şey koydukları yok, olana da göz dikmelerine izin vermeyelim." çağrısı yapan Karaca'nın paylaşımı şöyle:

 

TÜİK'te sıfır, baklavada aylık yüzde 25!

TÜİK'e baksak mayısta enflasyon aylık yüzde 0,04 imiş. Ama Antep'te en düşük normal baklavanın fiyatı bir ay içinde 400 TL'den 500 TL’ye "güncellendi".

Baklavacılar TÜİK'ten daha güvenilir veri sunuyor :)

 

Enflasyon hesaplamalarında doğalgaz için ‘sıfır fiyat’ yöntemi uygulanmasıyla birlikte enflasyon düştü, olan yine halka olacak. Doğalgaz faturalarının enflasyona yansıtılmaması, temmuz ayında asgari ücret görüşmelerinde yapılacak zama etki edecek, emekli ve memurun maaş artış oranını düşürecek.

 

İşçinin, memurun, emeklinin cebine bir şey koydukları yok, olana da göz dikmelerine izin vermeyelim. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.