Demirtaş ve Yüksekdağ kararına birçok kentten tepki: Geri adım atmayacağız

Demirtaş ve Yüksekdağ kararına birçok kentten tepki: Geri adım atmayacağız
Demirtaş ve Yüksekdağ kararına birçok kentten tepki: Geri adım atmayacağız

HABER MERKEZİ - HDP'liler, Ankara Sulh Ceza Hakimliği'nin HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın tutuklu yargılanmasına karar vermesine tepki göstererek, mücadele edeceklerini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş hakkında verilen tutuklama kararına tepkiler sürüyor. HDP’liler, birçok kentte kararı protesto ederek, “Bu bir hukuk darbesidir. Bu ülkeyi darbelerle, kayyumlarla yönetmeye çalışan AKP-MHP faşist bloğunun yeni bir oyunudur. Biz bu oyunu tüm halklarımızın birleşik direnişiyle birlikte kıracağız” mesajı verdi.

ADANA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, Ankara Sulh Ceza Hakimliği'nin HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın tutuklu yargılanmasına karar vermesine tepki gösterdi. HDP Adana İl binasında yapılan açıklamaya HDK ve çok sayıda kişi katılırken, HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural açıklama yaptı. Tutuklama kararının hukuksuz olduğunu dile getiren Tural, kararı darbe olarak niteleyerek, "Bu hukuk dünya yargı tarihinde düşmanlar arası bile uygulanmayan bir niteliğe sahiptir" dedi. "Bizler AKP-MHP iktidarının sahte demokrasi vaatlerine ve kendi koltuklarını sağlama almaya çalışanların korkularına boyun eğmeyeceğiz" diyen Tural, "Bu tarihten sonra hukuk sisteminden kim konuşabilir bilmiyoruz ama bizler bağımsız, tarafsız ve demokratik değerlere sahip bir yargı inşasını ve demokrasi mücadelesini vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

CEYHAN

HDP Ceyhan İlçe Örgütü de Yüksekdağ ve Demirtaş hakkında verilen tutuklama kararına tepki gösterdi. İlçe binalarında yapılan basın açıklamasında konuşan HDP Ceyhan İlçe Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, verilen kararın 4 Kasım ve kayyum darbesinin devamı olduğunu belirterek, bu karar karşı mücadele edeceklerini kaydetti.

HATAY

HDP Hatay İl Örgütü de il binalarında yaptıkları açıklamada Yüksekdağ ve Demirtaş hakkında verilen tutuklama kararına tepki gösterdi. Açıklamada konuşan HDP Hatay İl Eşbaşkanı Sultan Başaran, kararın hukuksuz olduğunu ve darbe olduğunu dile getirdi. Başaran, "Siyasi iktidar bu yargı kararı ile demokrasiye darbeler yapma girişimleri olacağını ilan etmiş oldu. Korku cumhuriyetini Demirtaş, Yüksekdağ ve HDP’liler üzerinden yaygınlaştırmak isteyenlere sesleniyoruz; Ne Demirtaş ne Yüksekdağ ne de HDP bir adım bile geri adım atmayacaktır" dedi.

İSKENDERUN

HDP İskenderun İlçe Örgütü de ilçe binalarında yaptıkları basın açıklamasıyla Yüksekdağ ve Demirtaş’a sahip çıktı. HDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Hülya Ateş, darbenin sadece Kürt halkına değil  bir bütün Türkiye’nin geleceğine yapıldığını kaydetti. Ateş, geri adım atmayacaklarını kaydetti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.