DEM Partililer Sincan Cezaevine gitti

DEM Partililer Sincan Cezaevine gitti
DEM Parti Eş Genel Başkanları Kobanî Kumpas Davasında tutuklu siyasetçileri Sincan Cezaevinde ziyaret etti.

DEM Partililer Sincan Cezaevine gitti

BEKİR ŞAHİN

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Kobanî Kumpas Davası nedeniyle tutuklu bulunan Ali Ürküt, Günay Kubilay, Nazmi Gür, İsmail Şengül, Bülent Parmaksız ve Alp Altınörs ile 2023’te tutuklanan Doğan Erbaş’ı Sincan Cezaevinde ziyaret etti. Eş Genel Başkanlar, yüzlerce yıl ceza verilen HDP yöneticisi siyasetçilerle görüş alışverişinde bulundu.

DEM Parti Eş Genel Başkanları ziyaret sonrasında yaptıkları açıklamada, tutuklu siyasetçilerin durumlarının oldukça iyi, moral ve motivasyonlarının ise yüksek olduğunu belirterek, iktidarın kumpas davasıyla rehin tutulan siyasetçiler şahsında HDP fikriyatını cezalandırmak istediği vurgulandı.

HDP’nin çoğulcu yapısının, sosyalist devrimcilerin sergiledikleri devrimci dayanışmanın ve Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi konusundaki ortak mücadelenin cezalandırılmak istendiğine vurgu yapan Hatimoğulları ve Bakırhan, “Kobanî Kumpas Davasında verilen karar siyasi soykırım kararıdır. Bu kararla demokrasi katledilmiştir. Kobanî Direnişi ile dayanışma mahkum edilmek istenmektedir.

Rehin tutulan siyasetçilerin “özgürlük mücadelesinden ve birleşik demokrasi mücadelesinden asla geri adım atmayacakları, her geçen gün mücadeleyi büyüterek devam edecekleri” mesajı vermekteler. DEM Parti olarak rehin siyasetçileri cezalandırdıklarını düşünenlere karşı daha büyük bir mücadele ve dayanışmayla gerekli yanıtı vereceğiz” diye ifade ettiler

Eş genel başkanlar, tutuklu siyasetçilerin dışarıdaki tüm partililere sevgi ve selamlarını ilettiğini, kendileriyle dayanışma içinde olan tüm dost kurum ve yoldaşlara teşekkür ettiklerini aktardılar.

Bu arada DEM Parti Eş Genel Başkanları Kobanî Kumpas Davası kapsamında 16 Mayıs’ta verilen cezalardan hemen sonra HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ı tutuklu bulundukları Kandıra ve Edirne Cezaevinde ziyaret etmişti. www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.