DEM Partililer Artvin’de kadınlarla birlikte çay topladı sorunlarını dinledi

DEM Partililer Artvin’de kadınlarla birlikte çay topladı sorunlarını dinledi
DEM Partili kadınlar Artvin’de çay toplayan kadınlarla buluştu, kadınların çalışma yaşamında yaşadığı sıkıntıları yerinde tespit ederek birlikte çay topladılar.

DEM Partililer Artvin’de kadınlarla birlikte çay topladı sorunlarını dinledi

ARTVİN - DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, “Özgür Eşit Yaşamda Israrcıyız, Kadın Yoksulluğuna Karşıyız” kampanyası başlattıklarını bu kapsamda, Artvin’de çay toplayan kadınlarla bir araya gelerek kadınlarla birlikte çay toplamaya katıldılar. DEM Parti gerek siyaseten gerekse diğer alanlarda kadınlara verdikleri değer ile büyük ilgi ve destek görürken başlattıkları yeni kampanya da ilgi görmeye başladı.

Kadın Koordinasyonu üyelerinin çay toplama ve kadınlarla buluşma etkinliklerine Artvin il yöneticileri de eşlik ederken, kadınlar emeklerinin karşılığını alamadığını ifade eden, DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu çay toplayan kadınları çalıştıkları yerde ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Kadınlar “Sabah 07.00’de başlıyoruz, akşam 4’te bırakıyoruz. Arada gidip çocuklara öğlen yemeği veriyoruz, 4’ten sonra ev işleri yapıyoruz. Bazen yemek yapmaya yetişemiyoruz. Bir ton gübre geçen yıl 17 bin liraydı. Şimdi bir ton çayı 16 binden alıyorlar. En azından gübre satış fiyatlarından 1 ton çayın 25 lira olması gerekiyordu. Bir çalışanın günlük yevmiyesi bin 700 lira. Emeğimizin karşılığını alamadığımız için kendimiz bu işi yapmak zorunda kalıyoruz. Önce otunu alıyoruz, gübresini vuruyoruz. Günlerce ot temizliyoruz ve ilk hasattan sonra yine ot temizlemek zorundayız. Temizlemesek çayı satamıyoruz. Yılda 3 ton topluyoruz, ortalama yıllık gelirimiz 50 bin lira oluyor, yetmiyor tabi ki. Hayat pahalılığından kaynaklı ikinci işi yapmak zorunda kalıyoruz” diyerek içinde bulundukları durumu anlatmaya çalıştılar. www.yenicizgihaber.com

Derinleşen bir yoksulluk var, geçim konusunda sıkıntılar var.

DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsi Halide Türkoğlu, “Özgür ve Eşit Yaşamda Israrcıyız, Kadın Yoksulluğuna Karşıyız” kampanyasını başlattıklarını belirterek açıklamasına şöyle devam etti:

“Kent kent dolaşarak kadın yoksulluğuna karşı çalışma yapıyoruz. Bugün de Arsuz ve Kemalpaşa'ya geldik. Buranın geçim kaynağı çaydır. Hem kadınların bu üretim sürecinde yaşadığı sıkıntılar, kadın emeğinin görünmeme hali, aynı zamanda derinleşen bir yoksulluk var, geçim konusunda sıkıntılar var. Bir anlamda ülkede bunun kamuoyunu oluşturmaya çalışıyoruz. DEM Parti olarak kadın yoksulluğunu bir şekilde ortaya koymaya çalışıyoruz, kadınların çalışma yaşamında yaşadığı sıkıntıları, emeklerinin karşılığını alamama halini görünür kılmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda evde bakım hizmeti dediğimiz sorunlar var. Burada çay üzerinden bir geçim durumu var ama şunu da biliyoruz. Rize’de Artvin'de bütün üretim çay üzerinden ve bu günden güne aslında kayboluyor. Dışarıya ciddi anlamda göç oluyor. Erkekler dışarıya iş amacıyla giderken kadınlar burada kalıyor. Kadınlar çay toplama işi ile uğraşıyor, evin geçimiyle uğraşıyor, çocukların sorunlarıyla uğraşıyor. Biraz da kent kent kadınların yoksulluk halini anlatmaya çalışıyoruz. Çünkü her kentin kendine özgü sıkıntıları var ama bir bütünen baktığımızda ülkede veya dünyada böyle bir sıkıntı var” (Haber Merkezi) www.yenicizgihaber.com

YENİ ÇİZGİ’DEN

Merhaba kıymeti takipçilerimiz

Güçlükle emek harcayarak hazırlayıp haber sitemizde yayına verdiğimiz haberlerimizi ve gönüllü olarak makale yazan yazarlarımızın yazılarını sosyal medyada ortamından da paylaşarak siz kıymetli takipçilerimiz başta olmak üzere yurttaşlarımızla paylaşıp bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Basın; demokrasi ve özgürlüklerin olmazsa olmazıdır. Eğer demokrasi ve özgürlüklerden, haktan, hukuktan yanaysanız, sahiplenip duyarlı olarak tavır koyacaksak, o zaman özgürlüklerden yana olan basına maddi ve manevi anlamda sahip çıkarak yaşatmak gerek. Güçlü basın, güçlü demokrasi demektir. Hak, hukuk, Adalet demektir. Yoksa nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.

Bu nedenle öncelikli olarak ilk ve en kolayından yapmanız gereken, lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyin, Ana Sayfamızda veya haber içeriklerinde çıkan Google reklamlarını, mutlaka tıklayınız, uygun gördüklerinizi inceleyip ayrılabilirsiniz. Aynı zamanda haberlerle ilgili beğeni, yorum, paylaşım, rt yapabilirsiniz. Ayrıca facebook, twitter ve instagram da bizi takip ederek destek verebilirsiniz. Aynı zamanda gerek kendinizin gerekse çevrenizdekilerin Özel reklam ve tanıtım yoluyla vereceğiniz maddi destekler elbette çok daha önemlidir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bildiğiniz gibi bizler maddi gücümüzü sadece reklamlardan alıyoruz. Bunun için reklam bizim ayakta durmamız, güçlü ve cesaretli olmamız için çok önemli bir destektir.

Bu nedenle Reklam desteğinizi önemsiyoruz. Çünkü Devletten ve sermaye gruplarından aldığımız destek yok. Bağımsız ve özgür gazetecilik için, aydınlık yarınlar için, eşit yurttaşlık hedefi ve özlemiyle Sağlıklı ve Mutlu kalın.

Web Sayfa ve sosyal medya hesaplarımız şunları;

Web Haber Sayfamız

https://www.yenicizgihaber.com/

facebook hesap

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

twitter hesap

https://x.com/yenicizgigazete

instegram hesap

https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.