DEM Parti kayyıma karşı “İradeye Saygı yürüyüşçü” başlattı

DEM Parti kayyıma karşı  “İradeye Saygı yürüyüşçü” başlattı
DEM Parti: Tecriti durdurun, diyalog ve müzakere kapılarını açın, halk iradesine ipotek koymayın, Hakkari Belediye Meclisinin, uydurma gerekçelerle mahkum ettiğiniz Mehmet Sıddık Akış’ın yerine başkan olarak atanan Viyan Tekçe’nin başkanlığını kabul edin

İradeye Saygı yürüyüşçüleri Ankara’da: Birleşik mücadelemizi daha da güçlendireceğiz

DEM Parti; AKP faşizmine teslim olmayacağız

DEM Parti, Marmara ve Ege'den iki koldan başlayıp Ankara, Adana, Batman, Diyarbakır ve Van güzergahı üzerinden Hakkari'de sonlanacak olan “İradeye Saygı Yürüyüşü” başlattı.

İstanbul'da aralarında milletvekilleri Çiçek Otlu, Cengiz Çiçek ve Ali Bozan’ın bulunduğu çok sayıda kişi, Kadıköy İlçe Örgütü önünde bir araya geldi. Burada konuşan Otlu, "Kürtler ve Türkiye’deki halklar, emekçiler, sol hareketler olarak hiçbir şekilde AKP faşist rejiminin baskılarına ve kayyım atamalarına boyun eğmeyeceğimizi Van’daki büyük halk direnişiyle gösterdik. Kayyım atamasından sonra "Hakkari için İstanbul ayakta" şiarıyla başlattığımız Adalet Nöbeti her gün büyüyerek sürmekte. İstanbul’dan Amed’e, Amed’den İzmir’e, İzmir’den Samsun’a ve Şırnak’a kadar bütün halklar birleşerek, AKP rejiminin kayyım gaspına karşı mücadeleyi büyütüyoruz" dedi.

Ege Bölgesi’ndeki yürüyüşçüler ise, İzmir'de buluştu. Yürüyüşçüler arasında İzmir milletvekili Burcugül Çubuk ile il yöneticileri yer aldı. DBP Ege Bölge Temsilciliği önünde bir araya gelen grup, yürüyüş öncesi açıklama yaptı. İzmir İl Eşbaşkanı Mehmet Kuruş, "Özgürlük, demokrasi ve barışın tesis edilmesi için yoğun bir mücadele sürecinin başlatılması gerekiyor. Türkiye ve Kürdistan'ın her tarafından gerçekleştirilecek olan bu yürüyüş, darbelerin bertaraf edilmesini ve halkın iradesine saygı duyulmasını amaçlamaktadır” dedi.

ATANMIŞIN SEÇİLMİŞ ÜZERİNDEKİ VESAYATİNE SON

Yürüyüşçüler, daha sonra Ankara’ya vardı ve Kurtuluş Parkı’nda Ankara İl Örgütü tarafından karşılandı. Kitle ile birleşen yürüyüşçüler, Sakarya Caddesi üzerinde açıklama yaptı. Ankara İl Örgütü adına açıklama yapan Nebahat Çalpan, şunları söyledi;

“ İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye metropolleri ve birçok ilden, Hakkari’deki irade gaspına karşı başlatılan büyük yürüyüşün Ankara durağına hoş geldiniz. Hûn bi xêr hatin li ser çavan li ser seran hatin. Ankara ve İç Anadolu’dan katılımlarla bu yolculuk, önce Adana’ya, ardından Batman ve Van’a kadar devam edecek. 3 Temmuz’da tüm yürüyüş kollarıyla Van’dan Hakkari’ye fiziken yürüyüş başlatılacaktır. Bu OHAL artığı yasayla sözüm ona kanuni hale getirilen irade hırsızlığına boyun eğmeyeceğiz. OHAL artığı bu yasa iptal edilinceye kadar, atanmışın seçilmiş üzerindeki vesayatine son verinceye kadar, belediyemizi tekrar halkımıza teslim edinceye kadar mücadelemiz sürecektir.

BELEDİYELERİ DARBE YÖNTEMLERİYLE ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Kayyımlarla devreye sokulan saldırı, aslında eşitlik ve özgürlük isteyen herkese, her kesime dönüktür. 12 Eylül darbe anayasasını bile rafa kaldıran iktidar bloğu, “Yeni Anayasa”, “yumuşama” adı altında toplumsal tepkiyi kontrol altına almaya çalışırken, üçüncü kayyım dönemiyle Kürt halkının seçme ve seçilme hakkını tümden ortadan kaldıran bir “Kürt normali” yaratmak istiyor. Milliyetçiliği körükleyerek toplumu kutuplaştırmaya çalışıyor. DEM Parti’nin kazandığı belediyeleri darbe yöntemleriyle ele geçirmeye çalışıyorlar. Lafı uzatmadan hemen en başta söyleyelim, halklarımıza barışı, dirliği ve huzuru çok gören, ekonomik yıkımı daha da ağırlaştıran bu siyaset, sizi bir yere götürmez. Götüreceği yer felakettir. Hali hazırda sonuçları ağır olan bölgesel savaşlara, soykırıma varan büyük katliamlara tanıklık ediyoruz.

VİYAN TEKÇE’NİN BAŞKANLIĞINI KABUL EDİN

Gelin yol yakınken, henüz büyük felakete gideceği açık olan bu çevresel yangın buralara sıçramamışken savaş ve ranttan medet uman, baskı ve zorbalıkla sonuç alınabileceğini var sayan bu yıkım siyasetinden vazgeçin. Tecriti durdurun, diyalog ve müzakere kapılarını açın, halk iradesine ipotek koymayın, Hakkari Belediye Meclisinin, uydurma gerekçelerle bir çırpıda mahkum ettiğiniz Mehmet Sıddık Akış’ın yerine başkan olarak atadığı Viyan Tekçe’nin başkanlığını kabul edin. Savaştan ve ranttan tasarruf edin, edin ki ekonomi politikalarınızla yoksulluk ve işsizlik içinde kıvranan halklarımız derin bir nefes alsın” dedi.

Yürüyüşçüler, 3 Temmuz'da Van'da olacak, Van'dan sonra güzergahın tümü yürünerek 8 Temmuz'da Hakkari'ye varılacak. www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.