Dem Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan; Bu zorba ve hileci yaklaşımın peşini bırakmayacağız

Dem Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan; Bu zorba ve hileci yaklaşımın peşini bırakmayacağız
Dem Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan; Bu zorba ve hileci yaklaşımın peşini bırakmayacağız

 

Dem Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan; Bu zorba ve hileci yaklaşımın peşini bırakmayacağız.

 

 

 

ANKARA- DEM Parti il eşbaşkanları, partinin genel merkezinde toplandı. Yerel seçimlerin tartışılacağı toplantı öncesi DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan açıklamasında, “Kürdistan coğrafyasında yaşananlara duyarsız bir muhalefet ile karşı karşıyayız. Ama emin olun biz bu meselenin, bu zorba yaklaşımın, bu hileci yaklaşımın kesinlikle peşini bırakmayacağız” dedi.

 

 

DEM Parti'nin halk oylamalarına da değinen Bakırhan, şöyle devam etti:

"Yakın zamanda bir ön seçim süreci geçirdik. Yeni bir yöntemdi. Yani merkeziyetçiliği bir kenara bırakan halkı esas alan, halkın yaşadığı yerde kendisini yönetecek yöneticileri seçmesini sağlayan bu düşüncenin çok değerli ve çok kıymetli olduğunu belirtmek istiyorum. Evet günün sonunda kimi yerlerde yetmezlikler, eksiklikler çıkmış olabilir ama dünyada hiçbir yerde denenmemiş böylesine demokratik yöntemi ilk defa uygulamak da çok değerli çok kıymetli. Eminim ki ortaya çıkan eksiklikler yanlışlıklar varsa bunların önümüzdeki dönem tekrar etmemesi için de bir çaba içerisinde olacağız.

 

Biz böylesine demokratik yöntemler denerken, onlar yine oyunlarla ve hilelerle bizim bu irademizi gasp etmeye çalışıyorlar. Seçime 2 ay gibi kısa bir süre kaldı. Eminim bölgede yaşayan Amed, Batman, Siirt, Wan, Kars bütün Kürdistan ve batı illerinde yaşayan insanlarımız bu kayyımları göndermenin heyecanını yaşıyorlar. Şimdi bunu hükümet de gördü. Asker, polis, jandarma nerede kolluk varsa özellikle Kürdistan’a kazanacağımız kentlere kaydırmaya çalışıyorlar, taşımaya çalışıyorlar.

 

Nerede bir kışla varsa, nerede bir askeri nöbet kulübesi varsa yüzlerce-binlerce asker ve polis taşıyorlar. Görenler de zannedecek ki bu kolluk güçleri seçimde oy kullanmak için bu kadar bir heyecan yaşıyorlar. Öyle bir durum yok. AKP’ye oy kullanmak için taşıyorlar. Şimdi burada yine Kürdün yaşadığını emekçinin yaşadığını görmeyen buna sessiz kalan tepki koymayan bir muhalefetle bir sivil toplumla karşı karşıya kaldık.

 

Biz her yerde dile getirmemize rağmen özellikle Türkiye’de siyaset yaptığını söyleyenler buna bir ses vermediler, itiraz etmediler, gündemlerine almadılar. Kürdistan coğrafyasında yaşananlara duyarsız bir muhalefet ile karşı karşıyayız. Ama emin olun biz bu meselenin, bu zorba yaklaşımın, bu hileci yaklaşımın kesinlikle peşini bırakmayacağız.

 

Bu düzenbazlara, yalancılara karşı, bu oyunları boşa çıkartacak güçlü bir iradeye sahibiz. Bunun gibi yüzlerce, binlerce oyunla karşılaştık. Bu çelik irade bunların tamamını boşa çıkardığı gibi bunu da boşa çıkaracağımıza eminiz. Bunun için çeşitli açıklamalar yaptık. Başta Kürdistan’a kaydırılan seçmenler dahil olmak üzere itirazlarımızı reddeden savcılar, hakimler, seçim kurulları olmak üzere tamamı hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtmiştik.”

 

'AKŞENER YARGILANMALI'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 1990'lı yıllarda yaşanan faili meçhul cinayetlere dair "mertçe işleniyordu" açıklamasına dikkati çeken Bakırhan, söz konusu açıklamayı yapan Akşener'in yargılanması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.