DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Kayyım darbesinin kararını veren yargılanacaktır

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Kayyım darbesinin kararını veren yargılanacaktır
DEM PARTİ Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Van'da kayyım darbesine karşı halk buluşmasına katıldı. Hatimoğulları, kayyım karşıtı mücadeleyi vurgulayarak AKP'nin yenilgiye uğradığını belirtti. Halkın direnişi devam ediyor ve kayyımlara karşı mücadele sürüyor.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Kayyım darbesinin kararını veren yargılanacaktır

VAN- DEM PARTİ Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, bileşen ve ittifak partileri temsilcileri ve heyeti kayyım darbesine karşı Van’da yapılan halk buluşmasına katıldı. Burada konuşan Hatimoğulları, “Biz kayyımları yendik, AKP en büyük yenilgisini bu seçimlerde aldı“ dedi.

DEM PARTİ ve bileşen ittifak partileri temsilcileri ve heyeti kayyım darbesine karşı Van da halk buluşması eylemi gerçekleştirdi. Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, burada yaptığı konuşmasın da şunlara dikkat çekti;

“Van’ın Türkiye’ye, Kürdistan’a ve dünyaya örnek olan direnişini huzurunuzda bir kez daha selamlıyorum. Selam olsun bütün direnenlere.

Evet, Hakkari’ye kayyım atandı. Dejavu yaşatırcasına bizlere bir kez daha kayyım sürecini yaşatıyorlar. AKP-MHP iktidarı, Ergenekon ve JİTEM ittifakı el ele vererek Kürt halkının üzerinde siyasi basınç ve darbe uygulamaya devam ediyor. Peki, biz kayyıma geçit verecek miyiz? Van halkının, Kürt halkının, Türkiye halklarının kayyım karşısındaki tutumu tam da burada halkımızın verdiği mesajdır.

Değerli halklarımız bu mesajı 31 Mart seçimlerinde bütün Türkiye’ye ve dünyaya vermiştir. İki şekilde vermiştir. Birincisi; kayyım atanmış olan bütün belediyelerimizi tek tek kayyımcı ve darbeci anlayıştan, bu iktidardan geri aldık. İkincisi ise yeni belediyeler ekledik ve AKP 22 yıllık iktidarı boyunca en büyük yenilgisini 31 Mart seçimlerinde aldı. AKP gerilemektedir, bu ittifak gerilemektedir. Cumhur İttifakından, AKP’den medet uman kamu çalışanları, özellikle de yolumuzu ikide bir kesen polisler, zannetmeyin ki bu devran böyle gidecek. Bu devran tersine dönüyor. Bu devran sizin işkence ettiğiniz halkın lehine dönüyor.

KÜRTLERE SEÇME VE SEÇİLME HAKKINI FAZLA GÖRÜYORLAR

Şu bilinmelidir ki Mehmet Akış Kürt halkının iradesidir. Kürt halkı kayyımlara, işkencelere, gözaltı ve tutuklamalara rağmen geri adım atmadı. 31 Mart seçim başarısına baktığımızda tam tersine sürekli daha fazla halk desteğini almaktadır partimiz. Siz baskı yaptıkça halk daha çok bize sahip çıkmaktadır. Mehmet Sıddık Akış’a, Hakkari’ye ve DEM Parti’ye daha fazla sahip çıkmaktadır. DEM Parti burada, halk burada, kayyıma karşı halkın direnişi burada! Halkımız burada olmaya ve direnmeye devam edecek. Bugün AKP Kürdistan’da bir anket yaptırsa -ki biz seçim çalışmalarımız sırasında bunu gayet açık bir şekilde gördük- atadıkları kayyıma kendi seçmeni bile razı değil. Atadıkları kayyımlar kentleri berbat bir hale getirmiştir. Yaptıkları tek şey belediyenin ve yurttaşın hakkı olan parayı çalmak, hizmet yapmamaktır. Çünkü Kürt’e seçme ve seçilme hakkını fazla görüyorlar. Çünkü Kürt’e diyor ki sen benim yurttaşım ve vatandaşım değilsin.

HER YERDE SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ

Hakkari’de başlattıklarını, Erdoğan’ın da verdiği mesajlardan anladığımız kadarıyla, kimi yerlerde devam ettirmeye çalışacaklar. Ama şunu bilsinler ki biz Hakkari’de, Van’da, Amed’de, Mardin’de, her yerde sonuna kadar direneceğiz. Kayyımcı anlayışa karşı direnmek faşizme karşı mücadele etmek demektir. Bu mücadelede yalnız değiliz. Bu mücadelede birçok aydının ve demokratın, Türkiye’deki devrimcilerin, sosyalistlerin, sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin, siyaseten oldukça uzak olan siyasi partilerin desteğini almış durumdayız.

Hep beraber bu dayanışmayı büyütelim. Dayanışarak, örgütlenerek halkımızla birlikte kayyımlara geri adım attıracağız, atamaları engelleyeceğiz. Kayyımcı zihniyete karşı birlik olmaya ve hep beraber mücadele etmeye devam edelim. Hep beraber faşizme karşı omuz omuza direnelim. Kayyım gidecek, burada halk yönetecek.

Değerli Van halkı, herhangi bir yere kayyım atama ihtimaline karşı şimdiden belediyelerimizin ve seçilmişlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Direniş kazanacak, halk kazanacak, bundan hiçbir kuşkumuz yok. Yolumuz açık olsun.” www.yenicizgihaber (Habber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.