DEM Parti Eş Genel başkanı Bakırhan: Devlet Mersin’i kendi kaderiyle baş başa bırakmış

DEM Parti Eş Genel başkanı Bakırhan: Devlet Mersin’i kendi kaderiyle baş başa bırakmış
DEM Parti Eş Genel başkanı Bakırhan: Devlet Mersin’i kendi kaderiyle baş başa bırakmış

DEM Parti Eş Genel başkanı Bakırhan: Devlet Mersin’i kendi kaderiyle baş başa bırakmış

 

MERİN- BEKİR ŞAHİN: Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin İl Örgütü’nün 4’üncü Olağan Kongresi yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Tek liste ile gidilen kongrede il eş başkanlıklarına Bedriye Kuş Bükte ile Reşat Aşan seçildi.

 

DEVLET MERSİNİ KADERİNE BIRAKMIŞ

Kongreye katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DEM Parti’nin anlayışına en uygun kentlerden birisinin Mersin olduğunu belirterek, Mersin kazanırsa, DEM Parti kazanır. DEM Parti renkliliği, bütün farklılıkları barındıran fotoğrafıyla Mersinli Araplar kazanır, Türkler kazanır, Mersinde herkes kazanır. Bu kadar renkli mozaik olan Mersin’e devlet iktidar yeterli bütçeyi ayırıyor mu hayır? Devlet Mersin’i kendi kaderiyle baş başa bırakmış” dedi.

 

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve yoğun bir katılımın olduğu kongrede, salona Kürtçe ve Türkçe olmak üzere “Zaman özgürlük zamanı”, “Kürt sorununa demokratik çözüm”, “Örgütlü gençlikle özgür geleceğe”, “Zaman başarmanın zamanı” pankartları asıldı.  Müzik dinletisi ile başlayan kongre, çekilen halaylarla devam etti. Dinletinin ardından dengbej Ramazan Eren, sahneye çıktı.   

 

AÇLIK VE SEFALET İLE YAŞAYAN HALK, İKTİDARIN UMURUNDA DEĞİL

Kongrede konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, ülke olarak zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, derinleşen ekonomik krize dikkat çekerek;

 “O kadar zor ki bu ülkeyi yönetenler, maalesef bir türlü Türkiye halklarının yaşamış olduğu yoksulluğu, işsizliği bir türlü anlamadılar. Onlara göre gayet mutlu ve huzurlu bir ülkede yaşıyoruz. Çünkü onlar asgari ücretle geçinmiyorlar, onlar 7 bin 500 lira emekli maaşıyla geçinmiyorlar, onların kombileri açık ve çocukları yaşamlarını devam ettiriyorlar. Ama başta Mersinli, Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Alevilerin diğer etnik ve inanç gruplarının nasıl yaşadıklarının onlar için bir önemi yoktur. Evet zor bir süreç. Toplumu anlamayan, toplum karşıtı kendi çıkarları ve menfaatleri için çalışan bir iktidar ve yönetimle karşı karşıyayız. Biz bu gerçekliği bilerek, umudumuzu korumaya devam ediyoruz, umudumuzu koruyacağız.”  

 

Mersin’in kozmopolitik durumuna işaret eden Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, “DEM Parti’nin anlayışına en uygun kentlerden birisi Mersin’dir. Eminim ki Mersin halkları, bu mozaiğe sahip olan, saygı gösteren, parlamentodaki o renkli görüntüsüyle Türkiye’deki demokrasi mücadelesine en iyi fotoğrafı ortaya koyan partimize sahip çıkacaktır. Mersin, mücadeleci bir ruha sahiptir, Mersin yalan yanlışa karşı mazlumun yanında yer almıştır. İşte bu iktidar kimliğine sahip çıkan, mücadele veren kentleri Amed gibi, Batman, Siirt gibi sevmiyor. Mersin’i de sevmiyor. Dolayısıyla Mersin, ayrımcılık yapan, gerekli olan ilgiyi göstermeyen, gerekli olan bütçeden katkı sunmayan bu iktidara karşı partimizde birleşmeli ve buluşmalı” dedi.

 

KÜRT SORUNUNA KULAKLARINI GÖZLERİNİ KAPATMIŞLAR

Türkiye’nin en büyük ve en önemli sorunu, Kürt sorunu olduğunu ileri süren Tuncer Bakırhan, “Kürt sorunu sadece Kürtleri ilgilendiren sorun değil. Ancak yaşadığımız bütün bu hukuksuzluğun, haksızlığın sebebi de Kürt meselesinin çözülmemiş olmasındandır. Yaşadığımız sorunların perde arkasında da Kürt meselesinin çözülmeyişi var. Soframızdaki ekmeğimizin küçülmesine neden olan bu sorun çözülmediği için soframızdaki zeytinin eksik olmasının sebebi de Kürt meselesinin çözülmüyor oluşudur. Maalesef bu iktidar 21 yıldır bu sorunla bir türlü yüzleşmedi yüzleşmek istemiyor. Aksine Kürt sorunu gibi bir sorun olmadığını söyleyip duruyorlar. Kendileri yetmiyor, küçücük ortaklarıyla birlikte Kürt meselesinin olmadığını söylüyorlar. Çözülmeyen bu sorundan dolayı Türkiye bir yolsuzluk, hırsızlık cumhuriyeti haline geldi. Bu sorun çözülmediği için Türkiye toplumu büyük bir çürüme içerisindedir. Geçmişte haksızlık yolsuzluk yapanları bu toplum selam vermezdi. Ama maalesef bu sorunu çözmeyenler büyük bir baskı politikasıyla yaşamlarına devam ediyorlar. Kulaklarını ve gözlerini kapatmışlar” şeklinde konuştu.

 

 

DEMİRTAŞ AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI MESAJINI İLETTİ

Bakırhan, halen Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, Demirtaş ve ailesine başsağlığı mesajını da paylaştı.

 

 

DEM PARTİ MERSİN İL YÖNETİMİ

DEM Parti Mersin yeni il yönetimi şöyle; Eş başkanları Reşat Aşan ve Bedriye Kuş. Yönetim kurulu isimleri ise şöyle:

”Hasan Cide, Güler Cırlaz, Mehmet Demir, Maşallah Nas, Yılmaz Güney, Sakine Ertaş, Mahmut Avcıl, Ahmet Gücenmez, Nevzat Çevik, Şükrü Alkanlı, Abdullah Özcan, Yusuf Eroğlu, Yusuf Yiğit ve İsmail Aksu isimlerinden oluştu. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.