CHP'li Özgür Özel: Gaziantep ve Türkiye'deki FETÖ Borsasını bu hükumet açığa çıkaramaz

CHP'li Özgür Özel: Gaziantep ve Türkiye'deki FETÖ Borsasını bu hükumet açığa çıkaramaz
CHP'li Özgür Özel: Gaziantep ve Türkiye'deki FETÖ Borsasını bu hükumet açığa çıkaramaz

 

Özgür Özel: Gaziantep’te kimse hayatından memnun değil

  

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN:  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ile Gaziantep’te meslek odaları ve esnafı ziyaret etti, sorunlarını dinlediler, il binasında partililer ve gazetecilerle bir araya geldiler. Gaziantep’te hiç kimsenin hayatından memnun olmadığını söyleyen CHP Grup Başkanı Vekili  Özel, “Çürük ve sürtük diye kardeşi kardeşe düşman eden bu ötekileştirici dilden Türkiye bıktı” dedi. FETÖ Borsasını da bu yargı ile çözemezler diye konuştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, CHP Gaziantep Milletvekilleri İrfan Kaplan, Bayram Yılmazkaya il başkanı Neşet Uçar ilçe başkanları, Karkamış belediye başkanı ve yöneticilerle birlikte önce meslek odalarını ziyaret etti, daha sonra ortak toplantı yaparak sorunlarını dinledi, ardından il binasında partililer ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Buradaki toplantıdan sonra Özgür Özel, beraberindeki milletvekilleri ve parti yöneticileriyle şehir merkezindeki caddelerde esnafı ziyaret etti, yolda vatandaşlar önünü keserek sorunlarını anlattı. Ardından Kilis’e hareket ederek burada il binasında partililer ile bir araya gelip esnaf ziyaretinde bulundu.

 

FETÖ BORSASINI BU HÜKÜMET AÇIĞA ÇIKARAMAZ

Gaziantep’te son günlerde ortaya yeniden çıkan FETÖ Borsası ile ilgili Adli soruşturmaların eksik ve yetersizliklerine de dikkat çeken CHP Grup Başkanı Vekili Özgür Özel, “Gaziantep’teki ve Türkiye’deki FETÖ borsaları boşa tartışmalar değil. Ateş olmayan yerde duman çıkmaz. Mevcut yargı düzeni içinde bu işe çözüm beklemek fazlaca saflık olur. Biri çıkıp ben itirafçı olacağım diyor savcıya ifade veriyor isimler veriyor, savcı ben o isimleri tutanağa ekleyemem diyor. Çünkü o isimler savcının yazamayacağı, tutanağa geçemeyecek kadar ağır isimler. Onun için bu işi bu yargı çözemez, AKP gider, hukukun üstünlüğünü sağlayan herşeyden ve herkesten bağımsız bir yargı sistemi gelir,  bütün bu olaylar üzerindeki sis perdeleri tümüyle açılır, bu dosyalar yeniden sil baştan bağımsız yargı tarağından irdelenir, araştırılır, gereğini de yaparlar ” diye konuştu.

 

TÜRK OCAKLARI

CHP Genel Başkanı Sn Kılıçdaroğlu’nun, Türk Ocaklarını ziyaret etmesini, MHP lideri Bahçeli’nin yadırgadığını, hatta eleştirdiğini de hatırlatan Özel, “Bahçeli, Sn. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu için oraya nasıl gider gabisinden laf etmiş. Sn. Bahçeli, Türk Ocaklarının kurucuları kim biliyor musun hatta ilk genel başkanı CHP’de 5 dönem milletvekilliği yapmış isim. CHP’yi kuranlar kimse, Türk Ocaklarını kuran kadrolarda aynı. Diğer yandan, birileri çıkıyor çürük ve sürtük diye toplumu ayrıştırıyor, ötekileştiriyor. Bu nasıl ifade? Türkiye bu dilden artık bıktı usandı” dedi.

 

İSVEÇ, FİNLANDİYA NARALARI BİTTİ

Hükümetin dış politikadaki tutarsızlıklarını da eleştiren Özgür Özel, “Şimdi, İsveç, Finlandiya naraları bitti Miçotakis naraları devam ediyor. Edecek. Çünkü bir düşmana ihtiyacı var onun. Dış politikada ona bağırarak iç politikada güç devşirecek. Şimdi geçtiğimiz haftalarda yaptığı U dönüşler ve dün akşam yaptığı büyük U dönüşü düşünüldüğünde; ben, ‘Miçotakis ile asla görüşmem’ diyen Recep Tayyip Erdoğan, gelecek ay Miçotakis’in düğününe kirvelik yaparsa şaşırmamak lazım" diye ifade etti.

 

BASIN YASASI SANSÜR YASASI

AKP-MHP hükümetinin çıkarmak istediği yasanın Basın Yasası değil, Sansür Yasası olduğunu belirterek buna karşı TBMM’de gerekli itirazları yaptıklarını kaydetti. 

 

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 40 ZAM BEKLİYORUZ

Özel, şöyle devam etti: "Kendine bu zammı layık görüyorsun da asgari ücretliye neyi layık görüyorsun diye soruyorduk. Susuyordu. Orada da ısrar ettik. Şimdi komisyonun toplanacağı önemli bir bilgidir. Ama sakın kimse dostlar alışverişte görsün diye asgari ücrete göstermelik bir şey değil… Enflasyondaki kayıp kadar zam yapmasını, yüzde 40 zammı asgari ücret için CHP olarak bekliyoruz."

 

ANTEP EĞİTİMDE 58. SIRADA

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Gaziantep'te hayatından memnun olan kimseyle karşılaşmadığını belirtirken, eğitimde 81il arasında 58'inci sırada gelmesi 20 yıllık AKP iktidarının bir ayıbı olduğunu açıkladı.  Özel, “Gaziantep artık bir sürgün iline döndü. Kamu görevlisi gelmiyor, çünkü ev kiraları çok yüksek. Gaziantep'e inanılmaz bir mülteci akını var. 4 tane Üniversitesi olan bir şehir, eğitimde 58'inci sırada. Gaziantep'te bebek ölümleri Türkiye ortalamasının üstünde. Yemek içmek çok pahalı. Ciddi bir asayiş ve uyuşturucu sorunu var. Bu durumda AKP ve MHPli ailelerde rahatsızlıklarını dile getiriyor. Gaziantep artık özenir ve yaşanılır bir il değil, çekinilir bir şehir oldu” diye konuştu. www.yenicizgihaber.com

 

ANTEP’İN İŞSİZİ ANTEP’E YETER

Özgür Özel’in açıklamaları başlıklar halinde şöyle;

CHP olarak ilk bir yıl içinde daha önce defalarca söylediğimiz gibi ‘Esat ile görüşmem’ diyenlere bakmayın. Düne kadar NATO’ya giremez diyenler, dönüp dün akşam ne mutabakatlar yaptılar. Esat ile bir araya gelinecek, oturulacak, görüşülecek. Başta Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlerin eli değil gövdesi taşın altına konulacak. Suriye’de yaşanılabilir, sürdürülebilir bir hayat temin edilecek ve Suriyeli mülteciler memleketine dönecek Antep rahat edecek. Antep’in yoksulu Antep’e; Antep’in işsizi Antep’e yeter. Antep’in gençlerine onların Antep’te hayal kurmasına ihtiyacımız var.

 

TUGAY ARAZİSİNİN YAPILAŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ.

Gaziantep’te şehir merkezinde kalan ve çok kıymetli yeşil bir alan olan askeriyenin boşalttığı 11 milyon metrekarelik Tugay arazisinin ranta yapılaşmaya açıldı.

Buna partimizin ve TMMOB’a bağlı odalar dava açtı, davayı kazandığımızı yani Antep’i koruma refleksimize yargının da iştirak ettiğini ama bu aşamada yeniden bir imar değişikliğiyle yargı kararını boşa düşürüp Antep’in havasını kesecek, rüzgarını kesecek, ormanını tehlikeye atacak bu rant projesinin yeni çalışması yapıldığını duyduk. Bunu Meclis gündemine de taşıyacağız. Ülke gündemine de taşıyacağız. Bu konudaki mücadelemiz devam edecek. TBMM’de gündeme getirerek takipçisi olacağız.

 

FIRAT SUYU BOŞA AKIYOR BARAK OVASI DA ONA BAKIYOR

Karkamış ve Oğuzeli yöresinde arazilerin susuz olduğu ancak Karkamış’ta geçen Fırat Nehrinin suyu ile Barak Ovasının susuz topraklarının rahatlıkla sulanabileceği, fakat şuana kadar yapılmadığını belirtenz Özel,  “Fırat suyu boşa akıyor, Barak Ovası halkıda ona bakıyor. Bu kötü yazgı, CHP iktiranında değişecek. Bizim iktidarımızda Fırat Suyu, Barak Ovasını sulayacak, çiftçilerin yüzü gülecek, toprakta bol verim alacaklar.”

Aynı zamanda 2012 yılından buyana yapımı tamamlanamayan Şehir Hastanesinin de halen bu şehre kazandırılamadığına vurgu yaptı. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.