CHP'li Eski Bakan Yılmaz: AKP için çok zor bir seçim olacak

CHP'li Eski Bakan Yılmaz: AKP için çok zor bir seçim olacak
CHP'li Eski Bakan Yılmaz: AKP için çok zor bir seçim olacak

 

CHP’de adaylar ön seçimle belirlenmeli

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: 18-22. Dönem CHP Gaziantep Milletvekili ve 57. Hükümet Devlet Bakanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yılmaz, demokrasi ve özgürlükleri savunan CHP’de adayların ön seçimle belirlenmesi gerektiği, aksi halde örgütte heyecansızlık yaratacağına dikkat çekti. Yılmaz, ön seçim olmadığı için adaylık başvurusu yapmadığını da kaydetti.

 

Muhabirimiz Bekir Şahin’in sorularını yanıtlayan CHP’li eski Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz,

14 Mayıs’ta Türkiye’nin son derece önemli, aynı zamanda kritik bir seçime gideceğini belirterek, “Her şeyden önce 14 Mayıs seçimleri AKP için çok zor bir seçim olacak. Çünkü AKP kurulduğundan buyana ilk defa böyle zor bir seçimle karşı karşıya. Bana göre şu ana kadar oy oranı bakımından Millet İttifakı önde” dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yasal hakkı olmasa da aday olacak gibi göründüğünü hatırlatan Mustafa Yılmaz, “Yasaya rağmen Erdoğan aday olacak gibi görünüyor. Başka birini aday göstereceğini sanmıyorum. Eğer başka birini aday gösterirse büyük oy kaybına uğrar, bunu kendisi de biliyor” diye ifade etti.  

 

CHP Milletvekili aday tespitini ön seçimle belirlemeyeceği için aday adaylığı başvurusu yapmadığını söyleyen Mustafa Yılmaz şöyle devam etti:

 “CHP uzun zamandır adaylarını atama yöntemi ile belirliyor. Demokrasi ve özgürlükten yana olan bir parti demokrasi dışı bu alışkanlıktan vaz geçmeli, hoş olmuyor. Erdal İnönü zamanında bu parti adaylarını hep ön seçimle belirledi. Beğenmediğimiz Baykal döneminde bile adayların yüzde 90’ı önseçimle belirlendi. Ama bir süredir alışkanlık oldu adaylar atamayla belirleniyor. Buda örgütte heyecansızlığa yol açıyor.

Atamayla vekil olanlar, genel başkana karşı yani kendisini atayana karşı sorumlu olur, halka karşı sorumluluk duymaz. Ama ön seçim ile vekil olan, halkı kızdırmayım diyerek hep halktan yana tavır alır, çünkü halktan korkar. Ayrıca, ön seçim olsaydı milletvekili aday adayları mahalle ve köylere kadar seçmenlerin yanlarına kadar giderdi. Böylece hem partinin isminin oralara taşır heyecan yaratır, hem partili bundan mutlu olur, hem de bir hareketlilik olurdu. Şimdi ise sadece Ankara’ya gidecekler.” www.yenicizgihaber.com

 

AKP’de vekilleri, her zaman Erdoğan atadığı için vekiller hiçbir zaman halka hesap vermediğini ileri süren Mustafa Yılmaz, “AKP’de bugün vekiller büyük bir korku içinde, çünkü Tayip bey ya beni vekil yazmazsa diyerek hep sus, puslar. Aslında vekil önce Allahtan, sonra kendini seçen halktan, yani seçmenden korkup çekinmeli” diye konuştu.

 

Mustafa Yılmaz, Muharrem İncenin vekilliği için “Muharrem İnce hayatının hatasını yaptı. Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı siciminden sonra keşke kenara çekilip parti yönetiminde devam etseydi. Muharrem bey bugün önde gelen cumhurbaşkanı adaylarından biriydi. Ayrıca Muharrem İnce, seçim meydanlarında Tayip beyi eleştirerek gezerse sorun yok, fakat millet ittifakını eleştirerek oy toplamaya çalışırsa, hiç oy alamaz” dedi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.