CHP'li Altan Öymen “Hedef gösterme değilse, peki bu nedir”

CHP'li Altan Öymen “Hedef gösterme değilse, peki bu nedir”
CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, “154 kişinin hedef gösterilmesi vahim bir durum”

Altan Öymen, MHP’nin çoğu gazeteci 154 kişiyi hedef göstermesine tepki gösterdi.

BEKİR ŞAHİN

CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, MHP'nin Sinan Ateş Davası'na sunduğu dilekçede aralarında gazeteci, siyasetçi ve akademisyenlerin de olduğu 154 kişinin hedef gösterilmesine “Vahim bir durum” diye tepki verdi.

chp-eski-genel-baskani-altan-oymen-1.jpg

Türkiye’de ilk defa böyle kapsamlı bir hedef gösterme olduğuna dikkat çeken CHP Eski Genel Başkanı TGC Üyesi Altan Öymen, iktidar ortağı tarafından bunun yapılmasınında bir ilk olduğuna vurgu yaptı.

Konuya ilişkin gazeteci Bekir Şahin’in sorularını yanıtlayan Altan Öymen, çoğu gazeteci 154 insan, bir parti tarafından hedef gösterilmesini siyasi hayatında ilk defa duyduğunu ifade etti. Öymen, “Böyle insanların isimlerini bir araya getirip, bunlarla mahkemelerden hesaplaşacağız, hesap soracağız, demenin de bir usulü var. Hukuk devletinde, hiç kimsenin Yargı organlarına emir verme, telkinde bulunmaya da hakkı yoktur.

CHP'li Altan Öymen “Hedef gösterme değilse, peki bu nedir”

Çoğu gazeteci insanlar, ilk defa böyle kapsamlı şekilde hedef gösteriliyor, tepkiler gelince de hedef gösterme değil diyorlar. Hedef gösterme değilse peki bu nedir? Bu listeyi yapmanın amacı nedir? İktidarın küçük ortağı bunları söylüyor, ama büyük ortakta ses yok, demek ki müsaade ediliyor.

Türkiye AKP-MHP döneminde ilkleri yaşıyor

Hiç olmamış bir şey. İnsanlar böyle hedef gösterilir mi? Bu ve benzer birçok konuda maalesef Türkiye, ilkleri yaşıyor, ilkler dönemindeyiz. Böyle vahim bir açıklamaya karşı, iktidar içerisinde telkinde bulunacak kimsede kalmamış sanırım, sesleri çıkmadığına göre.

Neyse böyle anormal bir gidişin uzun süreceğini sanmıyorum, en geç 1.5 -2 sene sonra erken seçime gidilme ihtimali yüksek, o zaman bu millet bunlardan kurtulmuş olur.” dedi.

Durup dururken, toplumu sarsmaya, germeye, kimsenin hakkı yok

Bunun altında toplumu germe, kaos yaratma gibi bir durum gözlemliyor musunuz? şeklindeki sorumuza ise Altan Öymen şöyle yanıt verdi:

“Ne düşünüyorlar bilmem ama bu düşünceleri mantıklı bir düşünce değil. Eksikleriyle de olsa Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları dolayısıyla sistemin, demokrasi ile devam etmesini istediği açıkça görülmekte. Hal böyleyken, böyle durup dururken, amacın ne olduğu belli olmayan hiç alışılmamış müdahalelerle toplumu sarsmaya, germeye, kimsenin hakkı yoktur.”

Bu arada mahkemelerde, iktidarın istemediği kararların kolay kolay çıkmadığı, en güncel örneği ile Osman Kavala olayında görüldüğünü hatırlatan Altan Öymen, “Şunun için söylüyorum, mahkemede hesaplaşacağız demişler ya, mahkemeler nasıl karar veriyor hep birlikte görüyoruz. En yakın örneği Osman Kavala davası. Bir mahkeme tahliye kararı verirken, başka bir mahkeme başka bir davadan yeniden tutuklama kararı veriyor. Böyle şeyleri ilk defa yaşıyoruz bu dönemde hep ilkleri yaşıyoruz. İlkler dönemindeyiz.” dedi.

Öte yanda geçtiğimiz gün Meclis'te '154 kişilik liste' tartışması yaşandı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Sinan Ateş davasına katılma talebinde bulunan MHP'nin dilekçesinde yer alan 154 kişilik liste için, "Bu fişlemedir ve birinin burnu kanarsa iktidar hesabını veremez" dedi. MHP Grup Başkanvekili Akçay ise "Hedef gösterme, fişleme, tehdit söz konusu değil" diye savunmuştu. www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.