CHP Milletvekili Yılmazkaya'dan Depremzedelere Müjde!

CHP Milletvekili Yılmazkaya'dan Depremzedelere Müjde!
CHP Milletvekili Yılmazkaya'dan Depremzedelere Müjde!

 

GAZİANTEP- ANIL ŞAHİN: CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya İslahiye'deki, Nurdağı’ndaki ve tüm deprem bölgesindeki çiftçilerin kendi gücüyle ayakta durana kadar mazotunu, gübresini, ilacını CHP iktidarında devlet olarak destekleyeceklerini ve ayağa kaldıracaklarını açıkladı. Yılmazkaya, “Depremzede vatandaşlarımız ÖTV, KDV, Harç-Pul gibi vergiler vermeyecek” diye konuştu.

 

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, deprem sonrasında devleti yanında görememekten yakınan vatandaşların hayatlarını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılması adına TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinin, içeriği açısından yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi noktasından çok önemli olduğunu açıkladı.

 

Depremzede vatandaşlar için Millet İttifakının Meclise verdiği 58 maddelik ortak kanun teklifi üzerine TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Yılmazkaya

“Bölgedeki haksız fiyat uygulamalarının önüne geçmek, tarım ve hayvancılıktaki kayıpları gidermek, bölgedeki yatırımları sürdürmek ve bölgeyi ‘çekim merkezi’ haline getirmek, istihdamı artırmak ve göçü engellemek için bu kanun teklifini hazırladık. Vatandaşımızın yaşadığı bu mağduriyetin yaralarını biran önce sarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

Millet İttifakı olarak Meclis Başkanlığına sundukları kanun teklifinin içeriğiyle ilgili TBMM Genel Kurulunda konuşan Yılmazkaya, teklifle ilgili şu ifadelere yer verdi;

 

“Teklifimiz, vatandaşlarımızı mali açıdan kaygı duymayacakları bir geçiş süreciyle gelir, üretim, sosyal haklar, yatırım, istihdam, vergi, fatura, kira yardımı, güçlendirme desteği, mülk ve araç edinme konusunda rahatlatabilecektir.

 

  • Teklifle Depremzede vatandaşlarımızın evlerini ücretsiz vereceğiz.
  • Kiracılar için iki yıl süreyle kira yardımı, ev bulamayana iki yıl süreyle mutlaka ev vereceğiz.
  • Güçlendirme için çok uzun vadeli, çok uygun finansmanlar sağlayacağız!
  • Yıkılan, yıkılacak olan depremzede evlerinin; su faturası, telefon faturası, doğalgaz faturası olmaz! Hepsini sileceğiz.
  • İslahiye'deki, Nurdağı’ndaki ve tüm deprem bölgesindeki çiftçilerimiz kendi gücüyle ayakta durana kadar mazotunu, gübresini, ilacını devlet olarak destekleyeceğiz, onları ayağa kaldıracağız.
  • Küçük esnaflara, işletmelere yapacakları yeni yatırımlar için kamu bankalarından çok uzun vadeli, çok uygun finansman sağlayacağız.
  • Depremzede öğrencilere burs ve ücretsiz barınma hakkını özel ve daha güçlü bir statüyle vereceğiz.
  • Depremde evi yıkılanların, evsiz kalanların, aracını kaybedenlerin, kendilerine verilen ücretsiz ev hariç -çocuğu için olur, kendisi için olur- araç ve ev alımlarında ÖTV, KDV, harç, pul gibi vergiler vermeyecek.
  • İş yeri yıkıldığı için işsiz kalan esnafa Esnaf Ahilik Sandığından işsizlik ödeneği vereceğiz.
  • Depremde ağır hasar görerek kullanılmaz hâle gelen tüm araçların yerine konmasında ÖTV şartını tamamen kaldıracağız” ifadelerini kullandı. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.