CHP Mersin örgütü soruyor; 128 Milyar dolar nerede?

CHP Mersin örgütü soruyor; 128 Milyar dolar nerede?
CHP Mersin örgütü soruyor; 128 Milyar dolar nerede?

 

MERSİN- YENİ ÇİZGİ;  CHP yurt genelinde örgütler olarak, merkez bankasındaki 128 milyar dolar nerde eylemine devam ediyor. Mersin CHP Örgütü hazırladığı afişleri il binasına da ve şehrin bazı yerlerine astı. Bu arada Gaziantep’teki afişler ise savcılık talimatı ile indirildi.

 

Konuyla ilgili olarak CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay yaptığı açıklama şöyle;

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşlarınındır. Hiç kimse, Merkez Bankası’nın rezervlerini kendi kişisel banka hesabıymış gibi kullanamaz.

 

Merkez Bankası’ndaki para, yastık altında yahut ayakkabı kutularında saklanacak türde bir para değildir. O para, bu ülkenin bütün vatandaşlarının hakkıdır, emeğinin karşılığıdır.

 

Merkez Bankası’nın bütün işlemleri, o bankanın sahiplerinin, yani milletin gözü önünde, bilgisi dahilinde yapılmalıdır.

 

Satanlar, Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarının hangi yöntemlerle, kimlere, ne zaman, kaça satıldığını bu millete açıklamak zorundadır.

 

 

Bu gün el koyma kararı olmadan, savcılığın sözlü talimatı ile 128 milyar dolar nerede afişlerimizin billboardlara asılması emniyet güçleri tarafından engellenmiş, hukuka aykırı bir şekilde afişlerimize el konulmuştur.  Ancak yine de ilimizin birçok noktasında billboardlara  asılmıştır.

 

Kendinize güveniyor, millete saygı duyuyorsanız, hiç korkmayın, cevap verin:  128 milyar Dolar nerede? “www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.