CHP Kadın Kolları Başkanlığına Asu Kaya seçildi

CHP Kadın Kolları Başkanlığına Asu Kaya seçildi
CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda oy sayımı tamamlandı. Asu Kaya 487 oy alarak CHP Kadın Kolları Başkanı seçildi.

chp-kadin-kollari-genel-bsk-dr-asu-kaya-1.jpg

ANKARA- BEKİR ŞAHİN: CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı’nda, 662 kayıtlı delegenin 477 oyunu alan Asu Kaya genel başkanlığa seçildi. Nazlıaka ile arasındaki oy farkı 348 olan yeni kadın kolları genel başkanı Dr. Asu Kaya, “Geleceğe Doğru Güçlü bir Adım atıyoruz” diyerek tüm partililere teşekkür etti.

CHP 15. Kadın Kolları Olağan Kurultayı, "Eşitlik ve Adalet" temasıyla ATO Congresium’da gerçekleştirildi. Kurultay, CHP genel başkanı Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleşti.

chp-kadin-kollari-genel-bsk-dr-asu-kaya-4.jpg

Kurultay süreci devam ederken adaylardan CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç ve eğitimci Birsen Bayar adaylıktan çekildi. Kurultayda, başkanlık için mevcut başkan Aylin Nazlıaka ile CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya yarıştı.

662 kayıtlı delegenin oy kullandığı seçimlerde Dr. Asu Kaya 477 oy alarak CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına seçildi. Nazlıaka ise 146 delegenin oyunu alırken, 10 oy ise geçersiz sayıldı.

Kaya, seçimlerin tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada, Aylin Nazlıaka ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, "Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde Cumhuriyet Halk Partimizle Anadolu’da ilmek ilmek halkın iktidarını örmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

chp-kadin-kollari-genel-bsk-dr-asu-kaya-8.jpg

DR.ASU KAYA KİMDİR

Asu Kaya, 1976 yılında Osmaniye’de doğdu. İlkokulu Osmaniye Atatürk İlköğretim Okulu’nda, orta ve lise öğrenimini, Osmaniye’nin yabancı dilde ilk koleji olan Özel Bahçeli Koleji’nde bir yıl İngilizce hazırlık okuyarak tamamladı ve 1993 yılında mezun oldu.

Kaya, Hacettepe Üniversitesi’nde bir buçuk yıl kadar öğrenim gördükten sonra, 1995 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak, bu okuldan 2001 yılında mezun oldu.

2001 yılında Osmaniye’de Verem Dispanserinde hekim olarak göreve başladı. 2008 yılında Düziçi ilçesi Ellek Beldesi’nde aile hekimi olarak çalıştı. Kaya, Ellek Beldesi’nde çalışırken aynı yıl Osmaniye Merkez Karaboyunlu Aile Sağlığı Merkezi’nde de görev yapmaya başladı. 2008 yılından 2023 yılına kadar Karaboyunlu Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yaptı.

2016-2020 yılları arasında iki dönem Osmaniye Tabip Odası Başkanlığı yaptı. 2020-2022 yılları arasında Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey delegeliği görevine seçildi. 2022 yılında, üçüncü defa Osmaniye Tabip Odası Başkanı seçildi.

Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Genel Sağlık-İş Sendikası’na üye olan Kaya, TTB Osmaniye Tabip Odası Başkanlığı döneminde, CHP ve Osmaniye Tabip Odası arasında “YAŞAMHAK Projesi” işbirliğini imzalayarak, kadın ve çocuk haklarının korunması için hazırlanan çalışmaların içinde yer aldı.

Kaya, Osmaniye’deki akademik meslek örgütlerinin Tabip Odası’nın çağrısıyla bir araya gelmesine ve “Toplum İçin Eşgüdümle Çalışma Platformu”nun oluşturulmasına katkı sundu. www.yenicizgihaber.com

chp-kadin-kollari-genel-bsk-dr-asu-kaya-7.jpg

chp-kadin-kollari-genel-bsk-dr-asu-kaya-6.jpg

chp-kadin-kollari-genel-bsk-adayi-dr-asu-kaya-4-1.jpg

chp-kadin-kollarigbsk-adayi-aylin-nazli-aka-listesi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.