CHP İstanbul’da iki adayını değiştirdi , Mersin'de kent uzlaşısı yapıldı
CHP’nin Esenyurt ve Güngören adayları değişti, Mersin’de kent uzlaşısı yapıldı
DEM Partiden gelen açıklamada ise Mersin'de Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde kent uzlaşısı sağlandığı belirtildi. Adana ve İstanbul’un bazı ilçelerinde görüşmeler sürüyor. Şanlıurfa da ki aday da kent uzlaşısı kapsamında belirlendiği ileri sürüldü.
ANKARA- CHP’nin İstanbul’un Esenyurt ilçesinde adaylığını açıkladığı Ali Gökmen’in adaylığının geri çekilmesiyle “kent uzlaşısı” kapsamında aday gösterilecek ismin Prof. Dr. Ahmet Özer oldu. Güngören için ise Yüksel Yalçın'ı belediye başkan adayı olarak gösterdi
CHP den gelen son dakika açıklamada "İstanbul Güngören ve Esenyurt ilçe belediye başkan adaylarının değiştiği belirtildi. Yapılan değişikliğin adayların sağlık sorunlarından kaynaklı olduğu bildirildi. Değişimi Özgür Özel sosyal medya hesabında paylaştı.
DEM Partiden gelen açıklamada ise Mersin'de, Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde kent uzlaşısı sağlandığı belirtildi. Adana ve İstanbul’un bazı ilçelerinde görüşmelerin sürdüğü, Şanlıurfa da da kent uzlaşısı sağlandığı CHP’nin aday göstermeyeceği ileri sürüldü.
31 Mart yerel seçimleri için CHP ve DEM Parti arasında bir süredir yürütülen “kent uzlaşısı” kapsamındaki görüşmeler sonucunda İstanbul’un Esenyurt ilçesinde aday gösterilen Ali Gökmen‘in adaylığı geri çekilirken, yerine Prof. Dr. Ahmet Özer aday gösterildi.
CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Gökmen’in yerine aday gösterilecek ismin Özer olarak kesinleştiği öğrenildi.
Ahmet Özer kimdir?
1960 yılında Van’da doğan Prof. Dr. Ahmet Özer, ilkokul ve ortaokulu Van’da, liseyi ise Diyarbakır’da tamamladı. 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. Akademik kariyerine ara vermeden devam eden Özer, Hacettepe Üniversitesi’nde sosyoloji, ODTÜ’de ise “Bilim ve Siyaset Felsefesi” alanlarında yüksek lisans yaptı. 1999 yılında doçent, aynı yıl profesör unvanını aldı.
Toros Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapman Özer, Güneydoğu’nun sosyo-ekonomik yapısı, GAP Bölgesi’nin karşılaştırılması, bölgenin geleneksel yapısı ve kalkınma süreci, yerel yönetimler gibi alanlarda çalışmalar yürüttü. “GAP ve Sosyal Değişim”, “Güneydoğu Anadolu ve GAP Gerçeği”, “Sosyal Bir Varlık Olarak İnsan”, “Modernleşme ve Güneydoğu”, “11 Eylül – ABD ve Küreselleşme”, “Tanzimat’tan Günümüze Batılılaşma ve AB”, “Doğu’da Aşiret Düzeni ve Brukanlar”, “Kentleşme ve Yerel Yönetimler” adlı bilimsel çalışmalarının yanı sıra “Şehrivan” isimli bir romanı kaleme aldı. Özer, medya platformlarında güncel olaylara dair yorumları ve analizleriyle kamuoyunun yakından tanıdığı isim.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.