CHP Grup Başkanı Özgür Özel: Yetki verilirse bu takımı şampiyon yaparım

CHP Grup Başkanı Özgür Özel: Yetki verilirse bu takımı şampiyon yaparım
CHP Grup Başkanı Özgür Özel: Yetki verilirse bu takımı şampiyon yaparım

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN:  CHP Mersin’de 38. Olağan il kongresini yaptı. Kongreye katılan CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Bu örgüt bana inanır, yetkilendirirse bu takımın başına geçerim, bu takımı da şampiyon yaparım, söz veriyorum. Eğer yetki verilmezse partinin evladıyım, başarısı için emek vermeye devam ederim." dedi.

 

 

Mersin'de Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen CHP İl Kongresi Divan Başkanlığı'nı PM üyesi Müslim Sarı yaptı.  Kongreye CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Mersin Milletvekilleri CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Gülcan Kış, Talat Dinçer, Hasan Ufuk Çakır ile büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, CHP il ve ilçe başkanları yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik yönetimleri ile çok sayıda partili katılım sağladı.

 

 

Kongre divan başkanı PM Üyesi Müslim Sarı Tek listeyle gidilen ve mevcut başkan Koral Ömür yeniden aday olduğu kongre başlangıcında yaptığı konuşmasında, "Genel seçim sürecini CHP Mersin İl Örgütü olarak başarıyla tamamladık. Elimizden geldiğince görevimizi yerine getirdik. Partimize, şehrimize, halkımızın geleceğine katkı sunduk. Bu dönemde emeği geçen, görevi devraldığım benden önceki il başkanım sayın Adil Aktay'a, il yönetim kuruluma, ilçe başkanları ve yönetimlerine, kadın ve gençlik kollarıma, belediye başkanları ve meclis üyelerine ve emeği geçen tüm yol arkadaşlarıma, tüm Mersin il örgütüne emeklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, partisinin Mersin İl Kongresi'nde, "100 yıllık bir geçmişe sahip olmanın verdiği gurur ve sorumlulukla kongremizi geride bırakıp birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz. CHP'yi daha da güçlenmiş ve kenetlenmiş biçimde, hep beraber daha ileriye, önce yerel iktidara, daha güçlü bir yerel iktidara ve sonra da genel iktidara taşıyacağız" diye ifade etti. www.yenicizgihaber.com  

 

 

Tek listeyle gidilen ve mevcut başkan Koral Ömür yeniden aday olduğu kongrede konuşan CHP Grup Başkanı Özel, CHP'nin baba ocağı olduğunu belirterek, "CHP içindeki tartışmaları, 'acaba bir ayrılık, geçmişteki kötü örnekler gibi farklı partileşme süreçleri gibi kavga olur mu, ayrı düşme olur mu?' diyenlere şunu söylüyoruz; biz bu babaevinin evlatlarıyız, çorbayı kaynatanlarız, bacayı tüttürenleriz. Bu evin tapusu bir kişiye aittir. O ne Kemal Bey'dir ne Özgür Özel'dir. Ne İnönü'ydü ne Ecevit'tir. Bu evin tapusu bir kişiye aittir o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür." dedi.

 

 

Özgür Özel, “CHP içindeki tartışmaları acaba bir ayrılık, geçmişteki kötü örnekleri gibi farklı partileşme süreçleri olur mu, kavga olur mu, ayrı düşmek olur mu diyenlere şunu söylüyoruz; 'biz bu baba evinin evlatlarıyız.' Çorbayı kaynatanlarız, bacayı tüttürenleriz, eve odun çekenleriz. Dünyanın bütün otoriter popülist liderleri, bütün diktatörleri seçime katılım oranının düşüklüğünden, muhalif seçmenin moral bozukluğundan, sandıktan kopuşundan, siyasi partilere bizatihi siyasetin kendisinden uzaklaşmasından, yabancılaşmasından beslenirler” diye ifade etti.

 

 

Kongre'de söz alan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Büyük kurultayda genel başkanımızı seçeceğiz. Bizim gibi partilerde bu tartışmalar olur. Delegasyon gider oyunu kullanır. Bu kavga nedeni, ayrışma nedeni olmamalı. Geçmişten kendimize ders çıkarmalıyız. Aslında bu kurultaylar bizim güçlenme kurultaylarımız olmalı. Geçmişe bakarak aynı hataları yapmamamız lazım. Bundan sonra Mersin'e odaklanalım. Eğer umutlarımızın devam etmesini istiyorsak, eğer akabinde gelecek seçimlerde bu kez de CHP'li bir Cumhurbaşkanı adayı seçtirmek istiyorsak, CHP'yi iktidar yapmak istiyorsak bunun yolu buradan geçer. Konuşmak, konuşmak... Kavga etmek, tartışmak, enerji tüketmek değil. Enerjimizi halkımızla tüketeceğiz” diye ifade etti.   www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.