CHP Gaziantep eski Milletvekili Mustafa Yılmaz: Gaziantep bunu hak etmiyor

CHP Gaziantep eski Milletvekili Mustafa Yılmaz: Gaziantep bunu hak etmiyor
CHP Gaziantep eski Milletvekili Mustafa Yılmaz: Gaziantep bunu hak etmiyor

 

CHP Gaziantep’i gözden mi çıkardı

 

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN: Eski Devlet Bakanı, CHP Gaziantep eski Milletvekili Mustafa Yılmaz, Gaziantep’te CHP il ve ilçe yönetimlerinin 1,5 yıl önce görevden alınmasına rağmen kongre yaparak yeni yönetimlerin halen belirlenmemesini vahim bir durum olarak yorumladı. CHP’li Yılmaz, kongrelerin biran önce önseçimle yapılarak il ve ilçe başkan ve yönetimlerinin belirlenmesinin partiyi güçlendireceğini, halkın güvenini kazanacağını açıkladı.

 

CHP Genel Merkezi tarafından 2020 Kasım ayının ilk haftasında Gaziantep il ve ilçe yönetimlerinin görevden alınmasından bu yana halen kongre yapılmaması parti çevresinde büyük bir hayal kırklığı yaratırken, tepkileri de beraberinde getiriyor.

 

Görevden alınan il başkanlığına 5 ay sonra Neşet Uçar başkanlığında 5 kişilik geçici bir yönetim atanmasına rağmen, halen kongre yapılmaması ve 1.5 yıldır devam eden Gaziantep yönetimlerindeki belirsizliklerle ilgili eski Devlet Bakanı ve  CHP Gaziantep eski Milletvekili Mustafa Yılmaz, Bekir Şahin’in sorularını yanıtladı. Yılmaz, bu sorunun uzamasının en büyük sorumlusu Gaziantep milletvekilleri olduğuna ileri sürdü.

 

Mustafa Yılmaz’ın konuyla ilgili muhabirimize yaptığı açıklaması şöyle;

“Bizim zamanımızda milletvekilleri böyle durumlarda masaya yumruğunu vururdu. Erdal İnönü gibi bir lidere, bir hafta gibi kıs süre tanıyıp sorunların çözümünü sağlardık. Ama o zaman milletvekilleri ön seçimle geldiği için rahat hareket edebiliyordu. Şimdi atamayla geldikleri için yeniden vekil adayı olarak atanamama kaygısı, korkusu nedeniyle masaya yumruğunu vuracak güçleri olmadığından bu yaşananlara seyirci kalıyorlar. Aslında vekillere de bir şey diyemiyorum çünkü bir daha aday gösterilmeme korkuları var. Milletvekili genel merkezde kalemle yazılıp atanıyor. Eğer milletvekili ön seçimle gelse partide böyle sorunların çözümü bu kadar uzun sürmez, hatta yaşanmaz. Ayrıca önseçimle gelen vekil yiğit olur, korkusu, kaygısı olmaz. Onun için böyle durumlarda milletvekili dışındakilerin pek sözü geçmez. Burada vekillere büyük görev ve sorumluluk düşüyor.”  www.yenicizgihaber.com

 

HEMEN KONGRELER YAPILMALI

Gaziantep gibi büyük bir şehir şu yaşanan belirsizliği, sahipsizliği, hiç hak etmediğini belirten Yılmaz, partinin biran önce mevcut 600 il delegesiyle ön secim yaparak, yeni yönetimini oluşturması gerektiğini, daha sonra yeni delegelerle olağan kongresini yaparak kadrolarını belirlemesi gerektiğine vurguladı.  Mustafa Yılmaz, “O zaman herkes partiye canla başla sahip çıkıp, çalışır. CHP’ye olan güven halk arasında da artar. Siz, eğer AKP gibi atamalarla vekil adayı belirlerseniz, demokrasiyi bitirirseniz ne farkınız kalır. CHP, bu yanlışlardan kendini arındırmalı” dedi.

 

UFUKTA BİR ERKEN SEÇİM GÖZÜKMÜYOR

Yakın tarihte erken seçim görüyormuşsunuz? şeklinde bir sorumuza CHP Gaziantep eski Milletvekili Mustafa Yılmaz,

 “Elbette Türkiye’nin çıkarı için biran önce erken seçim olsun istiyoruz. Fakat. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, benim elimde bu kadar yetki varken, seçime niye gideyim diye düşünüyor olabilir. Çünkü Türkiye’yi tek imzayla bağlamış, devletin tüm kurumlarını tek elden toplamış. Elinde bu kadar yetki varken, neden seçime gitsin. Tayyip beyin yerinde olsa kim seçime gider.” vurgusunu yaptı.   

 

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLEMENTER SİSTEM MÜKEMMEL

Muhalefetten 6 partinin bir araya gelerek Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem üzerindeki fikir birlikleri ve ortak mutabakat metinleri yasa taslakları Avrupa’daki en demokratik ülkeler ile aynı olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili şuana kadar açıklanan şeyler çok güzel, Tamamıyla katılıyorum” diye ifade etti. www.yenicizgihaber.com

 

6 PARTİ ARASINDA SOL NİYE YOK?

Güçlendirilmiş Parlamenter sistemle ilgili olarak bir araya gelen 6 parti arasında niçin bir sol parti yok şeklindeki sorumuza Yılmaz; “Bu partiler arasında, mesela HDP den sıkıntı alanlar var, olmasını istemiyorlar. Fakat şunu unutmasınlar ki, AKP karşısında  İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin gibi büyük şehirlerde yerel seçimleri HDP’nin oyları ile kazandılar. Bunu görmezden gelemezler, herkes bunu biliyor. Şimdi olmasa bile Anayasa değişikliğinden sonra baraj yüzde 3’lere düşerce sol partiler de parlamento da yer alır o zaman biraz daha kıymetleri bilinir. Onlara da biraz sabırlı olmalarını tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

Öte yanda il yönetimindeki atama gibi 5'er kişilik yönetimlerin, ilçelere atanmasına başlandığı, ancak partinin atama yönetimlerle seçime hazırlanmasında istenilen başarıya ulaşmasında zorlanacağı kaydedildi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.