CHP Gaziantep il ve ilçe yönetimleri görevden alındı

CHP Gaziantep il ve ilçe yönetimleri görevden alındı
CHP Gaziantep il ve ilçe yönetimleri görevden alındı

 

CHP Gaziantep il ve ilçe yönetimleri görevden alındı

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN; CHP Genel Merkezi tarafından Gaziantep il ve 9 ilçe yönetimi görevden alındı. Karar, CHPli başkanlara tebliğ edildi. Halen Koronavirüs tedavisi gören CHP İl Başkanı Hayri Sucu, karara tepki gösterdi. Sucu, “Seçimle gelen seçimle gider. Tüzükten doğan hakkımızı kullanarak itirazımızı yapacağız” dedi.

 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında örgütlere ilişkin yapılan değerlendirmenin sonrasında Gaziantep’te CHP’nin potansiyelinin yüksek olmasına rağmen mevcut yönetimle bu potansiyele ulaşılamayacağı tespiti öne çıktı. MYK’da Gaziantep’te yeni bir yapılanmaya gidilmesine karar verildi.

 

CHP MYK’sının akşamüzeri aldığı karar genel başkan yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzası ile il başkanlığına tebliğ edildi. CHP bu karar ile Gaziantep’te örgütlerde yeniden yapılanmayı amaçladığı belirtildi. Genel merkezin aldığı karar, CHP İl Başkanı Hayri Sucu ve Şahinbey, Şehitkamil, Oğuzeli, Nizip, Karkamış, Araban, Yavuzeli, Nurdağı ve İslahiye ilçe Başkanı ve yönetimleri görevden alındı

 

Alınan kararı örgüt saygı il karşılarken, il başkanı Hayri Sucu eleştirdi. Halen korona virüs tedavisi gören Hayri Sucu, demokrasi bilincine saygısı olan hiçbir parti yöneticisinin böyle bir tasarrufta bulunamayacağını ileri sürerek, “10 Kasım’da kurucumuz, liderimiz Atatürk’ü anmaya hazırlanırken, böyle bir karar bizi üzdü. Kongrelerde 3 kez seçim kazanmış bir il başkanıyım. Seçimle gelen seçimle gider. O zaman parti içi demokrasiden söz etmenin bir manası kalmaz. Biz tüzükten doğan haklarımızı kullanacağız. Tüzükte böyle bir hakkımız var. Corona tedavisi görüyorum. Tedavim bittiğinde ilk işim imza toplayarak partiyi olağanüstü kongreye götürmek olacak” dedi.

 

Merkez ilçelerden Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, CHP MYK’nın aksam üzeri aldığı kararın kendilerine genel başkan yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzası ile tebliğ edildiğini belirterek, “Böyle bir karar beklemiyorduk. Yönetim kurulumuzu toplayıp durum değerlendirmesi yapacağız. Genel merkez 1-2 ay Antep örgütlerini dinlendirecek gibi görünüyor. Kurunun yanında yaş da yandı diye düşünüyorum, ama CHP ruhu ve siyasetini her ne olursa olsun devam ettireceğiz” diyerek karara saygı duyduğunu açıkladı.

 

Merkez ilçe CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış ise kararı saygı ile karışladıklarını ve bir partili olarak çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Atalamış, “CHP’nin iktidar olması için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.  YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.