Av. Yıldız, Otizmli çocukların yuhalanmasını kınadı

Av. Yıldız, Otizmli çocukların yuhalanmasını kınadı
Av. Yıldız, Otizmli çocukların yuhalanmasını kınadı

MERSİN-Aksaray’da bir okulda bazı velilerin otizm tanılı çocukları okulda yuhalama olayına yurdun dört bir yanında tepkiler artarak sürüyor. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Av.Şerife Arıcı Yıldız, “Otizm” son zamanlarda giderek yaygınlaşan bir gelişim bozukluğudur. O çocukları yuhalamak ayrımcılığın ötesinde bir sosyal şiddettir, kınıyorum” diye ifade etti.

Mersin Odak- Otizm tanılı bir genç ve ailesini evlerinde ziyaret eden Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Av.Şerife Arıcı Yıldız, buradan otizm tanılı çocuklar ve ailelerine destek mesajı verdi. Otizmli çocuk olmak hiç bir çocuğun seçimi olmadığını ifade eden Av Arıcı, “Otizm tanılı çocuklarımız ve aileleri bu ağır sorunu toplum ve devlet desteği olmaksızın yüklenmenin ağırlığı altında ezilirken, onlarla empati yapmak, yüklerini paylaşmak şöyle dursun  yuhalamak, ayrımcılığın ötesinde bir sosyal şiddettir, kınıyorum. Otizm tanılı çocuklarımız ve aileleri toplum ve devlet desteğine muhtaçtır onların yanındayım” şeklinde konuştu.

Türkiye toplumu olarak giderek anlayıştan, dayanışmadan uzaklaşıldığına işaret eden Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı Av.Şerife Arıcı Yıldız, “Devlet, eğitime yatırımları azalttığı gibi, özel eğitim için kaynak ayırmıyor. Bu yüzden aileler, özellikle de anneler kaderleriyle baş başa. Devlet sosyal devletin gereğini yerine getirmelidir. Bir kısım bürokrat ve siyasetçiye beş altı yerden maaş vermek yerine, eğitime ve sosyal hizmetlere gereken bütçeyi ayırsınlar” diye ifade etti. YENİ ÇİZGİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.