Antep ÖDP'den Barış Etkinliği

Antep ÖDP'den Barış Etkinliği
Antep ÖDP'den Barış Etkinliği

 GAZİANTEP-Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Gaziantep il örgütü Burç ormanlık alanında 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle piknik düzenledi.

Gaziantep Valiliği tarafından 30 gün süreyle açık alanlardaki basın açıklaması, yürüyüş ve gösteriler yasaklanması nedeniyle, ÖDP’liler Burç Ormanlarında düzenledikleri piknik ile 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutladılar.

ÖDP’lilerin dayanışma etkinliği çevre temizliği ile başladı. Piknik alanını temizleyen ÖDP üyeleri etkinliğe kahvaltıyla devam etti. Dünya Barış günü etkinliği, davul zurna eşliğinde halaylar, oyunlar ve türküler eşliğinde sürdü.

Gaziantep ÖDP il başkanı Remzi Kurtulmuş ve ilçe yöneticisi Mustafa Kemal konuşma yaptı. Pikniğin her yıl düzenlendiğine vurgu yapan Mustafa Kemal "Gaziantep Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak her yıl yaptığımız geleneksel dayanışma pikniğimizde buluştuk. Bu gibi etkinliklerimizi arttırmayı planlıyoruz" dedi. 1 Eylül Dünya Barış gününe vurgu yapan Mustafa Kemal, hayatın her alanında birlikteliği, dayanışmayı barışla örmek için mücadele edeceklerini söyledi. Gaziantep il başkanı Remzi Kurtulmuş ise günün anlam ve önemine vurgu yaparak, "Her zaman barışı, özgürlüğü ve dayanışmayı yükseltmek için mücadele edeceğiz. Bugün Suriye'de çocuklar ölüyor, Yemen'de çocuklar ölüyor, eğer bizler barış için bir şeyler yapmazsak daha fazla çocuk ölecek. Buna engel olmanın tek yolu ise örgütlü mücadele ve dayanışmadır" diye konuştu.

ÖDP'liler piknik sonunda çevre temizliği yaparak ayrıldılar. YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.