Zekeriya Öz suç duyurusunda bulunuyor

Zekeriya Öz suç duyurusunda bulunuyor
Zekeriya Öz suç duyurusunda bulunuyor
Zekeriya Öz suç duyurusunda bulunuyor

Savcı Zekeriya Öz, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrıldı. Adliye çıkışında hakkındaki iddialar sorulan Zekeriya Öz, "Yasal girişimlerde bulunacağız" dedi. Öz ayrıca rapor almadığını Bakırköy'de göreve başlayacağını da belirtti.

MESAİ ARKADAŞLARI İLE VEDALAŞTI

Zekeriya Öz, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndan ayrılmadan önce mesai arkadaşlarıyla vedalaştı. Mesai arkadaşları Zekeriya Öz’ü kapıya kadar uğurladı. Öz’ü uğurlayanlar arasında Başsavcıvekilleri Oktay Erdoğan, Ali Cengiz Hacıosmanoğlu ve Ercan Şafak, Cihan Kansız, yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten savcılardan Celal Kara ve bazı mahkemelerin başkanlarının da olduğu görüldü.

İTİRAZ EDECEK

Bir gazetede çıkan otel masraflarına ilişkin faturaları bulma konusunda bir kaygısı olmadığını dile getiren Öz, oteldeki masraflara ilişkin fiyatın da abartılı olarak yansıtıldığını savundu. Öz, HSYK'nın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı geçici görevlendirme kararına da itiraz edeceğini kaydetti.

SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

Basın mensuplarının sorularını gülümseyerek yanıtsız bırakan Öz, makam aracına binerek, Bakırköy Adliyesi'ne gitti. Öz, Bakırköy Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı Hadi Salihoğlu makam odasında olmadığı için Başsavcıvekili Orhan Kapıcı'nın odasına geçti.

HACIOSMANOĞLU ATANMADI

Hakkındaki iddialara ilişkin açıklama yapması konusunda HSYK'dan izin almasına gerek olmadığını dile getiren Öz, hakkındaki iddialara yer veren Sabah Gazetesine de tekzip hazırladığını söyledi. Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu'nun Zekeriya Öz'ün yerine atanmadığı, Hacıosmanoğlu'nun zaten kaçakcılık ve narkotik suçlardan sorumlu olarak görev yaptığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.