Zam üstüne zam, Akaryakıttan sonra LPG'ye’de zam geldi

Zam üstüne zam, Akaryakıttan sonra LPG'ye’de zam geldi
Benzin ve Motorinden sonra LPG'de zamdan nasibini alırken, TÜİK'in 3 Temmuz'da açıklayacağı enflasyon oranı ile birlikte ÖTV'ye yansıtılacak zam kadar yeniden akaryakıt ve LPG'ye zam yapılaması gündeme gelecek. Yani zamlar peş peşe devam ediyor.

LPG'ye 1 lira 76 kuruşluk zam geldi: Fiyatlar, pompaya yansıdı

Zamlar durdurulamıyor. Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Motorin ve benzinin ardından bir zamda LPG'ye geldi. LPG'de 1 lira 76 kuruşluk zam bu gece yarısı pompaya yansıdı.

Bir hafta öncesine kadar benzinin litre fiyatına 2, motorine 1 lira 76 kuruş zam gelmesinin ardından bu seferde LPG(Otogaz) zamlandı. LPG'ye gelen zamlar zam istasyonlarda rakamlara yansıdı.

LPG 2 TL.76 KRŞ ZAMLANDI

Zamlı fiyatlar gece yarısından itibaren geçerli olup, LPG'ye 1 lira 76 kuruş zam geldi. Böylece LPGli toplu taşımalar dahil bir çok ürüne yeni zamlar yansıtılarak piyasada görülen sıkıntı daha da artacak gözüküyor.

ÖTV ZAMMI KAPIDA

Yapılan bu zammın ardından hükümetin ÖTV’ye yapacağı zamla birlikte akaryakıt ve LPG fiyatlarına yeni bir zam daha gündeme gelmesi bekleniyor.

2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde ÜFE artışı yüzde 17,87 oldu. 3 Temmuz’da Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı haziran ayı ÜFE verileriyle birlikte, akaryakıttaki maktu ÖTV artış oranı da belli olacak.

Açıklanan oranda benzin, motorin ve LPG'ye zam yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.