“Yaşatır” İlk Turunu Tamamladı

“Yaşatır” İlk Turunu Tamamladı
“Yaşatır” İlk Turunu Tamamladı
Tüm Türkiye’ye çalışmalarını ulaştırmak için YaşaTır projesini hayata geçiren Kansersiz Yaşam Derneği, halkın, hastalıkta ve sağlıkta kullanabilecekleri hayat kurtaracak bilgilere sahip olmasını sağlamak için çıktığı yolculuğun ilk turunu İzmir’de tamamladı.

“Kansere İnat, Yaşasın Hayat” sloganıyla yola çıkan YaşaTır; Bursa, Eskişehir, Ankara, Adana ve Antalya’dan sonraki son durağında İzmirliler’den büyük ilgi gördü. İzmir’de bir AVM’nin otoparkında gerçekleşen etkinlikte, İstanbul’dan katılım gösteren deneyimli ve uzman hekimler Doç. Dr. Mutlu Demiray, Uzm. Dr. Işıl Yıldız ve Psikolog Tuğba Yağan “medikal onkoloji, meme sağlığı, girişimsel radyoloji, kanser ve psikoloji ile jinekolojik onkoloji” konularında eğitim verdi.

"EN YOĞUN İLGİ İZMİR’DE"

Her ilde farklı kitlelere ulaştıklarını söyleyen Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz, “YaşaTIR’ın iki amacı var; ilki kanser hastası olmamış bireylerin sağlıklı kalabilmeleri için eğitim verebilmek, diğeri de kanser hastalarının yaşam kalitesini yükseltmek. Biz İstanbul merkezli bir dernek olduğumuz için Anadolu’ya erişmek amacıyla bu yolu seçtik. Her yer çok keyifli geçti ama en yoğun ilgiyi İzmir’de gördük” dedi.

"HEDEFİMİZ 200 BİN KİŞİ"

Kansersiz Yaşam Derneği olarak bugüne kadar 193 bin kişinin hayatına dokunduklarını anlatan Kaymaz, “Hedefimiz 200 bin kişiye ulaşmak. Hedefe çok yaklaştık. Bu TIR’ın son yolculuğu değil, ilk turuydu. Hedefimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve Çerneobil’den sonra çok önem teşkil eden Karadeniz’de bu TIRla eğitim verebilmek” diye konuştu.

YaşaTIR ile birlikte ilk hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Kaymaz, “Bundan sonraki hayalimiz, Şişli Etfal Çocuk Onkoloji Servisinin yatan hasta bölümündeki 15 yatağı 45’e çıkarabilmek. Onun ardından insanlara multidisipliner tedavi verebilecek bir merkezimin olması” ifadelerini kullandı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Kanserle Savaş Dairesinin destek verdiği etkinlikte, Nur Bilen Yavuzer de dinleyenler ile sağlıklı yaşam, kişisel bakım ve güzellik üzerine sohbet etti.[gallery link="file" ids="29654,29655"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.