Türkiye’deki yabancılar akın akın gitmeye devam ediyorlar

Türkiye’deki yabancılar akın akın gitmeye devam ediyorlar
Türkiye’deki yabancılar akın akın gitmeye devam ediyorlar

Türkiye’deki yabancılar akın akın gitmeye devam ediyorlar

Türkiye’deki Suriyeliler başta olmak üzere yabancı uyruklu çoğu kişi sınır kapılarının açılmasıyla birlikte akın akın ülkeyi terk etmeye başladı.

Akın akın Edirne'ye çoğu Suriyeli yabancılar, Pazarkule-Kastanies sınır kapısında bulunan tampon bölgeye yürüyor. Sayıları düne göre en az 2 kat artan mülteci grubu, geceyi de soğuk havaya rağmen dışarıda geçirdi.

GÖÇMENLERİN AVRUPA HAYALİ ‘FIRTINA'YA TAKILDI

Öte yanda Türkiye, göçmenlere Avrupa kapılarını açarken yaşanan bu gelişmelerin ardından gözler sınır kapılarına ve Ege sahillerine çevrildi. Göçmenler, kararın ardından Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçme hayaliyle harekete geçti.

Düzensiz göçmenlerin geçiş noktalarından olan İzmir'de de dün göçmen hareketliliği vardı. Yoğunluğun bazı ilçelere ve otogarlara yansıdığı görüldü.

FIRTINA GEÇİT VERMEDİ

Öte yandan, geçişlerin zaman zaman en yoğun noktalarından biri olan Çeşme ilçesinde yoğun bir fırtına ve sağanak yağış vardı. Zaman zaman 80 kilometreye kadar çıkan fırtına nedeniyle göçmenler deniz üzerinden ilçenin karşısındaki Sakız Adası'na geçmek istese de fırtına geçit vermedi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, jandarma ve emniyet güçleri de, yaşanabilecek olumsuzluğa karşı sabaha kadar devriye attı. Göçmenlerin, fırtına nedeniyle kara yoluyla sınır kapılarına yöneldiği öğrenildi.

Bu arada mülteci grubun arasında çok fazla küçük yaşta çocuk ve kadın olması dikkat çekerken Türkiye’de bu kadar çabuk gitmek istemeleri ise dikkat çekiyor. YENİ ÇİZGİ-İHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.