Türkiye’de Korana virüste ölenlerin sayısı 92’ye yükseldi

Türkiye’de Korana virüste ölenlerin sayısı 92’ye yükseldi
Türkiye’de Korana virüste ölenlerin sayısı 92’ye yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 17 yurttaşın daha koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirdiğini ve testi pozitif çıkan 2 bin 69 yeni vakanın olduğunu açıkladı. Bakan Koca, Türkiye'de 11 Mart'tan bu yana koronavirüs nedeniyle 92 kişinin yaşamını yitirdiğini,

koronavirüs vaka sayısının ise 5 bin 698 olduğu, 42 hasta iyileşerek taburcu olduğunu kaydetti.

Bakan Koca, ''Bugün Bilim Kurulu'muzla en önemli toplantımızı yaptık. Hastalığın yayılmasına karşı daha ileri tedbirlere ihtiyacımız olduğunu gördük. Çalışma şartları, çalışma günleri tatiller düzene konmalıdır. Bilim Kurulu'nun 83 milyon için önerdiği tedbir, belli bir süreliğine belli sınırlar konmuş bir hayattır. Artık yeni bir mücadele yöntemi hayata geçiyor'' dedi.

Sağlık Bakanı Koca, ''Sokakta geçirilecek zamana kısıt getirilmesi en önemli konu başlıklarından biri olmuştur. Toplum yaşamının yeni bir düzene kavuşması gerekir. Bizim teması en aza indirecek bir hayata ihtiyacımız var. Bunun için hareketliliği olabildiğince azaltmak. Yayılmaya karşı bu prensip şu önemli noktaya varıyor, virüsün şehirden şehire yayılmasına set çekmek...'' diye ifade etti.

SOSYAL ORTAM BULAŞTIRIYOR

Koronavirüsün en çok sosyal ortamda bulaşdığı vurgulaya Koca, ''Biz de 10 Mart'tan öncesine dönemeyiz. Önümüzdeki günler istesek de istemesek de farklı olacak. Bu hastalık bütün dünyada hayatı değiştirecek yayılma kabiline sağlık. Bu bulaşıcı hastalık, en çok sosyal ortamda bulaşıyor. Temas kesilince virüsün önü kesiliyor. Hastalığın engellenmesini şartlarını sağlamak zorundayız. Bugün Bilim Kurulumuzda belki de en önemli toplantımızı yaptık. Daha ileri tedbirlere ihtiyacımız olduğunu gördük. Dünyada başarı göstermiş yöntemleri değerlendirdik'' şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.